[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”11984″ img_size=”medium” add_caption=”yes”][vc_column_text]
Glemte bananer, sitron og sødme! Kaken er uten gluten og melk. Bare å glede seg!
[/vc_column_text][vc_column_text]Melkefri, glutenfri nytelse!
Tusen takk til kostholdsveileder Helene Sundby for denne deiligheten!
Helene: “Jeg elsker å eksperimentert med oppskrifter.
Da jeg fikk barn gikk det enda dypere, jeg ble nysgjerrig på hva maten faktisk inneholder og hvordan den påvirker oss.”
Du trenger:
2 modne bananer
2 egg
100 g mandelmel (jeg brukte malte, skåldede mandler)
90 g potetmel
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
0,5 ts tørket vanilje
2 ss tagatesse eller 2-3 ss honning
15 dråper eterisk sitronolje av god kvalitet (jeg bruker doTERRA)[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”11987″ img_size=”medium” add_caption=”yes”][vc_column_text]Ha alt i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til godt blandet.
Eller miks for hånd, da moser du bananene fint og rører inn eggene og sitronolje. Bland sammen de tørre ingrediensene, ha i blandingen med banan, egg og sitronolje.
Stek på 170ºC – jeg bruker varmluft – i 50-60 minutter.
Jeg tok ut min litt tidligere, og da falt den litt sammen og ble kompakt.
Men neste gang, da får den stå hele tiden…
Melkefri glasur
1 ss honning
2 ss vegansk kremost/kremost av geit, eller 1 ss kokosolje
2 dråper sitronolje[/vc_column_text][vc_column_text]
Flere kaker fra Caluna
- Snickers uten sukker.
- Glutenfri festkake med bær og sjokolade.
- Peanøtt- og sjokoladekake uten steking. Rågod!
- Bringebærkake uten steking.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]