Livsstil for helse - visst kan du!
Kystbilde-lyng-Caluna

Caluna formidler der andre tier. Om livsstil for helse, om håp og mestring.


Vi formidler – om forskningen du ellers ikke ser, om ny kunnskap og erfaring.
Har du tenkt på hva brokkoli, gurkemeie, yoga og stressmestring har felles?
Det kan ikke patenteres, altså gir det lite avanse.
Hvem vil utføre kostbare metaanalyser på noe det ikke er penger i?
Omfattende, vitenskapelige studier innen ernæring er mangelvare.
Altså blir ikke kunnskapen om livsstil for helse implementert.
Men kunnskapen og erfaringen finnes, den leser du om hos Caluna.
Caluna er medlem av Presseforbundet, og følger Vær Varsom-plakaten.

Caluna:

  • Helseinnovasjon ved å anvende ny forskning i formidlingen om individets muligheter
  • Inspirerer til ansvar for egen helse
  • Alene om å kritisk og systematisk belyse hvilke andre interesser enn folkehelsen som kan ligge bak offentlige råd og behandling
  • Formidling fundert i kunnskap om genetikk og evolusjon
  • Ikke nøytral, men uavhengig
  • Samler lesere og aktører om ren, naturlig mat
  • Leken, nær, personlig og modig
  • Caluna be lansert mai 2017, og startet som medlemsbladet til foreningen Kostreform for bedre helse

Redaktør Julia Schreiner Benito (1967)

Utdannet journalist ved HIO.
Jobbet freelance siden 1996 for blant annet NRK, Tara, KK, Henne m.m.
Forfatter av 35 fotturer på Kreta.
Gründer av reiseselskapet Alfatur, helsereiser til Kreta.

Julia er frisk som en fisk, men i forbindelse med trening til maraton oppdaget hun at kroppen hennes løp bedre på mer fett og mindre karbo.
Slik startet hennes engasjement for helse.
– Å formidle om livsstil for helse er det mest meningsfulle jeg kan tenke meg.

Per Bjønnes Kristiansen (1951)
Leder av Kostreform for bedre helse

Utdannet ingeniør, driver eget reklamebyrå i Larvik.
Per har alltid vært engasjert, både politisk og i nærmiljøet.
For noen år siden slet Per med leddsmerter og overvekt.
Han ble inspirert av mennesker som hadde gjort kostendringer med fantastiske forbedringer.
Per gjorde det samme: eliminerte hvitt sukker, mel og andre lumske karbohydrater.
Med mer sunt fett og mat laget fra bunnen, fikk han friskere kropp og ny vitalitet.
Per ble med i foreningen Kostreform for bedre helse, fra 2016 som leder.
På vegne av foreningen etablerte han og Julia Kostnytt , som siden ble til Caluna.