Del dette innlegget på:

Rebecca om keto kostplan: Trodde den var full av egg, bacon, majones, fløte, smør…

– Det er et kunststykke å overbevise meg om å følge en kostplan. Nå er jeg solgt.

Dette er Rebecca Linn Kjellhaugs ord om erfaringer med Calunas keto kostplan for vektnedgang. Du finner planen her.

Rebecca:
Jeg trodde at ketogen kost var egg og bacon, majones, fløte og smør. Nå vet jeg at det er feil. På Calunas keto kostplan fikk jeg:
Mer energi
Skarpere hode
Mer tid
Smalere midje
Halvert matbudsjett

Visste du at “keto diet” var ordet med flest søk innenfor diett i 2018?

Trodde det var krevende

Det er et kunststykke å overbevise meg om å følge en kostplan. Nå er jeg solgt.
Som med andre inngrodde vaner, tenkte jeg at endringen skulle bli krevende, slitsom. Enda en ting jeg ikke kom til å gjennomføre. Tvert imot!
Jeg har kost meg med kostplanen, og gikk helhjertet inn for den.
Som coach og mental trener VET jeg hvor viktig det er å sette fokus inn for endringer.
Jeg ønsket å oppnå effekten som kostholdsplanen “lovet”.

Jeg ikke var forberedt på alle bonusene som fulgte med.
I tillegg til det jeg ønsket: å gå ned i vekt.

Matglede med kostplan

Jeg har aldri hatt stor glede av matlaging, jeg har følt meg klønete.
Som singel har jeg hatt desto mindre grunn til å øve meg. Men kostplanen har oppskrifter som selv jeg mestrer. Etter hvert kunne jeg også improvisere. Å lage mat ble gøy.

Mer energi

Jeg kjente endring i energinivå, mer overskudd, mindre stress.
Fordi jeg nå vet hva jeg skal lage, og har ingrediensene jeg trenger.
I tillegg vet jeg at jeg får i meg mat som er god for kroppen, og den premierer meg!

Mer tid

Jeg var ikke forberedt på at en omfattende plan skulle gi bedre tid.
Men kostplanen har bevist at sunn, god, variert kost kan gjøres enkelt.
Tidligere ble en “rask” tur på butikken til en halvtime.
Tid jeg nå kan fylle med ting jeg heller vil gjøre.
Jeg liker spesielt at middagsrettene ivaretar neste dags lunsj, og gjerne er flere porsjoner så jeg kan fryse ned.

Penger spart

Fra å spontanhandle flere ganger i uka, til komplett uke med mat innkjøpt på én handletur.
Jeg halverte matbudsjettet!
I starten ble det noen investeringer i krydder og annet, men etter to uker brukte jeg halvparten av hva jeg pleide.

Mentalhygiene

Jeg fungerer bedre kognitivt: Flinkere med beslutninger og fokus fordi jeg nå slipper å bruke tid og tankekraft på å forsøke å finne ut hva jeg skal spise.
Fokus rundt mat var en energityv.
Og jeg forstår hvor mye god mat jeg har gått glipp av. Jeg har utviklet smaksløkene.
Spesielt begeistret er jeg for det gode utvalget av middager med fersk fisk.
Jeg starter dagen med energikaffe, og jeg har blitt glad i Ninas brød.
Gode beskrivelser og forklaringer gjør at jeg ikke bare følger en plan, men at jeg også forstår hva jeg spiser, og effekten det har. Enestående!


Mer fra Caluna

Da legen fikk kreft, innførte han ti grep for å bedre sin prognose.
Biolog Maria Borelius ble syk av inflammasjon. Det skrev hun bok om.
Atle har Alzheimer, men blir ikke verre. – Tror det skyldes kosten.
“Fat is back”. Interessen for keto øker i USA, nå kommer Norge etter.

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!