Av Mona Vagmo
Denne kaken er et must! Utrolig god – uten raffinert sukker, gluten og laktose. Den har litt meierismør, men det er det mange som tåler selv om man ikke tåler melkeprodukter.
Jeg fant oppskriften på Instagram, og tenkte straks at denne måtte testes!
Det er noe eget med kombinasjonen salt, søtt og seigt.
Kaken innfridde – utrolig god! Takk til Maren Aasen for oppskriften, du finner den her.
Oppskriften til Maren var ganske stor, jeg halverte deigen og fikk fylt bunnen på en stor brødform som ga ca 10 kakebiter.
Bunn
270 g salte peanøtter
120 g havregryn
12 myke dadler, medium størrelse
3 ss kokosblomstsukker
Kjør peanøtter og havregryn i foodprosessor noen minutter slik at fettet i peanøttene slipper.
Jeg brukte stavmikser og delte opp mengden i mindre volum, det fungerte fint.
Tilsett dadler og kokosblomstsukker, kjør til en jevn masse.
Massen trykkes så ut i en form.
Min deig ble da litt over 1 cm høy. Synes det ble passende størrelse.
Sett bunnen kjølig mens du lager fyllet.
Fyll
0,5 dl smeltet smør
1 dl kokosmelk
2 ss kokosblomstsukker
50 g mørk sjokolade
2 never peanøtter
Ha alle ingrediensene bortsett fra peanøttene i en liten kjele, varm forsiktig opp.
Når sjokoladen er smeltet, heller du i peanøttene, så har du massen over kakebunnen.
Sett kaken i fryseren, den er klar til å spises etter et par timer.
Eller sett den i kjøleskapet over natten.
Jeg satte den i kjøleskapet, og kunne fint spise den etter bare noen timer.
Nyt!