Del dette innlegget på:

Glutenfri, næringsrik – nydelig festkake med sjokolade og bær!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Søt, frisk mandelkake med sjokoladekrem og jordbær – glutenfri, næringsrik, blodsukkervennlig. Lag denne til 17. mai, da vel!

[/vc_column_text][vc_column_text]

Glutenfri, full av lykke! Oppskriften er fra kostholdsveileder Helene Sundby.  Les bloggen hennes her.

En morsom ingrediens i denne glutenfrie kaken er laken kikertene ligger i. Også kalt aquafaba!
At den kan brukes smart overrasket oss!
Velg økologisk. Og bruk kikertene kan du buke til å lage Hummus – oppskriften finner du her.

Mandelkakebunn
150 g mandler
130 g kokosblomstsukker
3 eggehviter
1 ts bakepulver

Kjør mandlene i en blender eller kjøkkenmaskin til et grovt mel.
Bland  med kokossukker og bakepulver.
Pisk eggehviter stive, vend inn mandelblandingen med en slikkepott.
Ha i en 20 diameter smurt kakeform, stek i 25 minutter i 180ºC.
Kaken er ferdig når du kan stikke en trepinne eller gaffel i bunnen uten at det henger deig igjen.
Avkjøl. Lag sjokoladekremen mens kaka kjøles ned.

Sjokoladekrem
150 g smeltet sjokolade, 70%
3 eggeplommer
120 g aquafaba – husk: Bruk kun laken, ikke kikertene.

Smelt sjokoladen, la den avkjøle litt før du rører inn eggeplommene.
Ikke rør mer enn du trenger.
Mens sjokoladen smelter, pisk aquafabaen stiv.
Vend inn 1/3 av den piskede aquafabaen i sjokoladen med en slikkepott.
Smør kremen utover kaka når den ikke lenger er varm.

Topping
Bær!
Gjerne en blanding av jordbær, blåbær og bringebær..
Du kan også bruke tørkede blomster eller hakkede nøtter.[/vc_column_text][vc_column_text]

Andre kakeoppskrifter

Saftige og smakfulle rå brownies

Raw bringebærkake

Peanøtt og sjokoladekake

Sitron- og kokosmuffins

[/vc_column_text][vc_single_image image=”11635″ img_size=”large” onclick=”custom_link” link=”https://caluna.no/siste/til-storestolen-for-kunnskap/”][/vc_column][/vc_row]

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!