Laks er en god og fet fisk som ofte er populær også hos barn. Ved å ovnsbake laksen med grønnsaker i porsjonspakker kan du lage pakker tilpasset de kresne og de mindre kresne!
Her er min favoritt!
Du trenger:
Laksefilet i porsjonsstykker
Fennikel i skiver
Gulrot i tynne skiver (jeg bruker rotskreller til dette, da blir skivene tynne og fine)
Søtpotet i tynne skiver
Aspargesbønner kuttet i spiseklare biter
Sitrongress (fjern ytterste laget, knus med knivbladet og hakk fint)
Smør ca 1ts pr porsjon
Olivenolje ca 1 ss pr prosjon
Sitronskiver
Grønn salat
Sure agurker
Fjern skallet på en halv agurken og skjær i tynne skiver med ostehøvel
Bland 1 dl eplecidereddik og 1 dl vann med 1ts kokosblomstsukker, hell over agurkene og la stå i ca 20 min.
Slik gjør du:
Legg klar ark med folie på benken. Legg et lag med søtpotetskiver, deretter et lag gulrot, et lag aspargesbønner og dryss over hakket sitrongress. Hell over olivenolje. Legg på laksefileten toppet med smør og en skive sitron. Brett sammen pakken og det hele bakes i ovn på 220 grader i ca 20-25 minutter avhengig av størrelsen på laksen.
Server med grønn salat med litt olivenolje over og sure agurker!
Velbekomme!