Oppskriften er beregnet til middag til 4 voksne.
Du trenger:
4 ss olivenolje
4 ss smør
4 kyllingfileter kuttet i terninger
2 ss revet ingefær
2 fedd hvitløk, revet
2 bokser med hakkede tomater (du kan bruke ferske hakkede tomater også, eller en kombinasjon av begge typene)
3 ss tomatpuré
1 liten finhakket chili
3 gulrøtter kuttet i små terninger
1 brokkoli kuttet i små buketter
2-3 grønnkål godt hakket, fjern stilken
2 medium løk, delt i to og skåret i tynne skiver
Krydderblanding 1 – 2ss tandori masala, 1ss spisskumin, 1ss paprikapulver
Krydderblanding 2 – 1ts malt koriander, 1ts gurkemeie
ca 2 dl kraft (kylling, okse, vilt)
ca 2 dl kokosmelk
Fersk koriander, hakket
Salt og pepper
Slik gjør du:
Mål opp og kutt opp alle ingredienser på forhånd, det gjør alt så mye lettere.
Varm opp 2ss olje og 2ss smør i en gryte og tilsett løken. La denne surre på medium varme i ca ti minutter.
Mens den surrer tar du krydderblanding nr 1 og blander godt med kyllingen.
Varm opp en stekepanne med resten av olivenoljen og smøret. Tilsett kyllingen og krydderblandingen og la denne steke til kyllingen er nesten gjennomstekt.
Når løken er klar tilsetter du hvitløk og ingefær. Stek i ca ett minutt. Tilsett tomatpuréen og stek i ytterligere ett minutt før du tilsetter de hakkede tomatene og kraften (du kan skippe kraft, da blir gryten fastere)
Tilsett chili, gulrøtter, brokkoli og grønnkål samt krydderblanding nr 2.
Når kyllingen er klar heller du denne over i gryten.
La gryten stå og småkoke i ti minutter før du rører inn kokosmelken.
Smak til slutt til med salt og pepper!
Serveres med hakket koriander på toppen og gjerne en liten skvis lime