Del dette innlegget på:

Vektkontrollens utfordringer – Hannes erfaringer

Hanne Berg (56) har lang erfaring med både smykker og slanking, men har lykkes best med det første føler hun. Når vi nå introduserer hennes kolleksjon av «smykker med mening» i Calunas nettbutikk, vil hun også dele sine verdifulle erfaringer med å spise seg til vekt i balanse.

– Målet mitt er å være i balanse, ikke nødvendigvis være så tynn og slank

Jeg er stolt av min robuste kropp. Dog vil en jo gjerne unngå å få benevnelsen: Hun Tykke, sier Hanne. Hun legger til at hun ikke akkurat brenner etter å stå frem som «mislykket» slanker, men har stor medfølelse med mange som befinner seg på samme vogn. Hun møter de hver dag, der hver ekstra bilring lett kommer til syne, så fremt man ikke følger en ortodoks muslimsk påkledning når man skal bade. Hanner er badstumester på Son Spa.

Hun har daglig dialog med mennesker nær Eva og Adams drakt: På flytebadstuen på brygga, eller inne blant de nyoppussede badefasilitetene med bar og badstue, hvor det serveres champagne så vel som grønnsaksdrikker. Som seremonimester veileder hun mennesker i å senke skuldrene og slappe av, med beroligende positiv tale og aromatiske essenser på badstuovnen. De kan trenge det de også, de som gjerne skulle vært noen nummer smalere nå som den korte badedraktsesongen er her.

– Mitt hjerte verker når jeg ser andre «overvektige» som sliter med å komme seg opp av badestigen i flytebadstua. Det hjelper å bruke seg selv og humor om saken, og alle blir jo så glad for å finne en «frende» i sin egen kroppsutfordring, forteller Hanne.

Står ikke på vilje og disiplin

Det har ikke stått på vilje og disiplin. Hanne vegrer seg hverken for å faste eller bare drikke magre og sunne «shaker» flere dager på rad. Det har blitt mye av den siste slankekur-varianten, hvorav ketonlegemer til skyhøy pris var siste pulverkur på vektskålen. Hanne har en anelse om at hennes fasinasjon for delikate pulverkurer med hele måltidet i en pakke, skyldes en tro på at man kan kjøpe seg ut av de fleste problemer.

3 ukers opphold på selveste Hippocrates Health Institute, West Palm Beach i Florida er heller ikke billig. Det kostet Hanne på seg i fjor sommer. Grønne gress-spire-drikker gikk ned på høykant. Hun følte seg både vel og sprek med det, sunnhet og helse har alltid vært i fokus. Det ble også flere uker med rå vegetarkost, mye grønn drikke og perioder med faste, etter hun kom hjem igjen med siste fly, på nippen før hele Florida ble korona-stengt.

Alle dedikerte klienter på Hippocrates får sin egen mentor. Hannes mentor var en eldre mann som brukte Hippocrates-resepten for å holde sin kreftsykdom i sjakk. Han lykkes godt med det gjennom flere år, og vek derfor ikke en millimeter fra den strenge grønne dietten han fulgte. Det rammet også Hanne med det som lignet en noe «religiøs» streng overkommando fra mentor. – Det gjorde det ikke lett å bekjenne sin «synd» når jeg etter hvert følte behov for å skeie litt ut, forteller Hanne. – Slik kom jeg gradvis bort fra den smale grønne Hippocrates-stien.

Sosialt og trøst

– Det skal sies at jeg elsker jo mat – matglede – måltider, sosiale samlinger med god mat og godt drikke. Dog kan jeg jo sette til livs flere øl på fest uten å tenke meget over det. Trøsten er at det er LITE øl, forteller Hanne med en god latter.

Apropos trøst. Hanne har skjønt at trøstespising trolig er hennes akilleshæl, og saboterer for hennes livslange prosjektet «vekt i balanse». Det definerer hun som å ty til mat for å få en kortvarig godfølelse når alt annet virker noe mørkt. – Ubevist spising – mens en lager mat – stapper inn et par biter uten å i det hele tatt få det med seg i kropp og sinn.

– Ikke at det mangler lyspunkter og en meningsfull hverdag, men når det er mye på en gang, med reetablering etter samlivsbrudd, ny forretningsvirksomhet, ny bopel, ekstravakter på Son Spa, dårlig samvittighet for barn osv. Når man i tillegg føler en legger på seg bare en ser på en kake, så er det lett å se at mange strenge forsøk med ulike vektkurer fort kan ende med sprekk og skuffelse, understreker hun.

Startet med Grethe Rode

– Det startet vel i 20 årene da jeg hadde en vekt i balanse, men ville gå ned litt mer, sier Hanne. – Grethe Rode, vektklubben og noen som jeg har glemt navnet på. Det aller siste er oppgradert Fastic app – for periodisk faste som det kanskje kalles på norsk. Etter snart 4 uker på fasting – lite mat – ned 4 kilo – andre har fortalt de gikk ned 10 – gjerne menn da, forteller hun med et smil om munnen.

– Når kroppen blir for tung for sin egen høyde blir en lat, er min erfaring sier Hanne. – Da velger jeg heller Bemer-terapi (pulserende magnetfelt som øker blodsirkulasjonen) enn trening. Hun bekrefter med det en ny studie som du nå kan lese om på NRK.no under overskriften «Ny forskning:

«Overvekt årsak til at du blir mindre aktiv»

Artikkelen har følgende ingress: «Du går ikke opp i vekt fordi du ikke trener. Du blir inaktiv fordi du går opp i vekt…»

– Nå gir jeg meg ikke – ketosen kommer og går. Lavkarbo har fungert, men dessverre ikke over tid, er Hannes erfaring.

Hun vet hun er hormonelt sensitiv for karbohydrater, og at den ubevisste trangen til å skeie ut – nettopp med karbohydrater – er der nøkkelen ligger for hennes egen del. Så planen er å lære mer og bli inspirert med kostplanen for vektreduksjon som Nina og Helen står for. Det å endre vaner krever tålmodighet og tenke at det er ikke gjort over natten. 

 – Jeg vil så gjerne få til harmoni med kropp og sinn og spre gleden ved å være i balanse til den store verden, avslutter Hanne sin deling med Calunas lesere.

Om hun ikke har lykkes 100% med vekt-harmoni, sprer hun i alle fall mye harmoni og glede med sine smykker. Hanne har nå lanserte en serie av smykker med spirituell symbolikk – smykker med mening – som vi har gleden av å introduserer under gaveartikler på Calunas nettbutikk.

Her kan du se de flotte smykkene i katalogen: 

Trykk på bilde for å se katalogen!

 

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!