Tre smakfulle supper – med kraft!

Suppe er tingen å lage når du vil ha næringsrik og smakfull middag. Eller lunsj. Vi har laget tre deilige supper som alle er fulle av kraft!

Gulrot og søtpotetsuppe

Med ingefær, chili og koriander samt kokosmelk gir denne suppen en liten smak av Thailand.

Rett mat for tarm, kropp og hode...

Du trenger (3 porsjoner)

1 1/2 medium søtpotet, skrellet og skåret i terninger
5 medium gulrøtter, skrellet og skåret i terninger
2 sjalottløk, finhakket
3 hvitløksbåter, finhakket
1 chili, finhakket
2 ss hakket fersk ingefær
2 dl kraft
1 dl kokosmelk
ca 2 dl vann
2 ss godt smør
Saften fra 1/2 lime

Slik gjør du

Stek sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær i klarnet smør eller kokosolje til løken er myk.
Fyll på med gulrot og søtpotet.
Hell over kraften og vann til grønnsakene er dekket.
La småkoke til gulroten er mør, søtpoteten blir gjerne mør før gulroten.
Mos blandingen med stavmikser og rør inn smøret og kokosmelken.
Smak til med lime-juice.
Server med hakket fersk koriander på toppen.

Blomkålsuppe

Kremet og deilig suppe med kokosmelk og sitronsmak.

Blomkålsuppe med bacon

Du trenger (6 porsjoner)

1 blomkålhode delt i buketter
1 boks kokosmelk
2 dl kraft
Saften fra 1 sitron
1 pakke bacon skåret i små biter
1 ss tørket persille
Salt og pepper

Slik gjør du

Ha blomkålen i en kjele.
Fyll på med kraft, kokosmelk og eventuelt vann/kraft til all blomkålen er dekket. Kok opp og la småkoke til blomkålen er mør.
Bruk stavmikser og kjør blandingen klumpefri.
Rør inn persille og saften fra 1 sitron.
Smak deg til hvor syrlig du ønsker suppen.
Balanser med salt og pepper.
Stek opp baconbitene og server suppen med bacon på toppen.

Bete-suppe

Her har vi brukt polkabete, gulbete og rødbet. Denne suppen blir søt og god.

Deilig farge på bete-suppen

Du trenger ( 3 porsjoner)

1 pakke blandede beter (ca 5 små/medium beter) skrellet og skåret i terninger
2 dl kraft
2 dl vann
0,5 dl kokosmelk
Salt og pepper
Brokkolispirer

Slik gjør du

Ha betene i en kjele og fyll på med kraft og vann.
Betene skal være helt dekket av væsken.
Fyll eventuelt på med vann/kraft underveis, men ikke ha mer enn væske på enn at det dekker betene.
Når betene er møre kjører du suppen glatt med en stavmikser.
Suppen skal være tykk og fin.
Ha i kokosmelk og smak til med litt salt og pepper.
Server suppen med en god håndfull brokkolispirer på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *