Saftig og smakfull kylling med deilige smaker fra lime, koriander, chili og ingefær!
Du trenger:
En hel kylling
2 rødløk, skåret i båter
Marinade:
1 potte fersk koriander, bruk både blader og stilk
1 hvitløksfedd
2 cm fersk ingefær, hakket
2 ts kokosblomstsukker
2 ss fiskesaus
1 liten chili, hakket
2 ss limejuice
Bland alle ingrediensene til marinaden og kjør dem i en liten blender eller bruk en stavmikser til du får en nesten glatt røre. Klipp opp kyllingen over ryggen, brett den ut og legg i en stor form.
Gni inn kyllingen med marinaden, både over og under skinnet.
Legg rødløken rundt kyllingen og sett formen i forvarmet ovn på 220 grader.
Stek i ca 40 minutter, eller til den er gjennomstekt. Når den er klar, lar du den hvile i ca 15 minutter før du skjærer den opp.
Lag kålsalaten:
1 pakke mini paksoi (jeg fant den på Meny, men du kan også bruke hjertesalat), vasket og skåret i strimler
1 pakke sukkererter, hver enkelt kuttet i 2-3 biter
1/2 pakke reddiker, vasket og skåret i små biter/strimler
1/2 pakke vårløk, skåret i små biter
Dressing:
1 ts sesamolje
1 ss soyaolje
3 ss limejuice
1 ss honning
1/4 finhakket chili
1/2 ts revet ingefær
Bland sammen ingrediensene og hell over salaten og bland godt.
Skjær kyllingen i passende biter.
Server salaten, kyllingen og rødløken på en tallerken med et par båter lime ved siden.
Hvis ønskelig kan du koke litt ris eller soba-nudler til.
Denne retten har jeg funnet på nadialim.com og gjort noen små tilpasninger.
Nadia har en mengde helt herlige retter, hvorav mange er Thai-inspirerte. Anbefales!