[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Hvor lurt er det å spise banan, egentlig? Det kommer an på. For eksempel om du vil ned i vekt. Og hva alternativet til bananen er.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”12391″ img_size=”medium” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Av kursholder og veileder Morten Rand. Teksten er gjengitt fra hans blogg.
Dessuten: Trener du mye? Og: Hvor godt tåler du høyt blodsukker?
En banan inneholder
18,1 % sukker
0,3 % fett
1,1% protein
Litt fiber, mineraler og vitaminer.
Merk deg er sukkernivået.
En stor banan på 250 gram har 45, 2 gram sukker.
Det er nesten like mye sukker som i en Freia melkesjokolade på 100 gram.
I melkesjokoladen er det 53 gram sukker.
Kroppen vil ha stabilt blodsukker
Hvis kroppen din kunne fortalt deg hva den vil ha av næringsstoffer, ville den sagt noe sånt:
”Gi meg mye ekte, rent fett, og en god del mindre proteiner. Litt karbohydrater er ok, men pass på at mitt blodsukker ikke stiger for mye.”
Spis heller:
- Avokado
- Valnøtter
- Mandler
- Grønn smoothie
- Ost
Sunn sjokolademelk – går det an?
Visst, bare se her.
Lege Berit Nordstrand: – Jo mindre fett du spiser, dess dårligere forbrenner du fett.
Smoothie med avokado, vafler, nøttebrød…. bli inspirert!
Mer energi, bedre vektkontroll og forbrenning: Lær fra de beste på Caluna Helsefestival
15. og 16. september på Fornebu.
Se programmet, sikre deg billetter her.
Se video fra Calunas forrige Helsefestival
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Professor i ernæring: – Mer sukker i banan enn Coca- Cola, ta heller et eple!
Banan
- I land som dyrker banan brukes kokebanan i flere matretter.
- Det finnes også bananketchup, syltebanan, bananeddik, bananvin og -øl og ulike andre banandrikker.
- Bananblomsten brukes i matlaging, i Sørøst-Asia både rå og kokt i supper og karriretter.
- Av melbanan blir det dessuten laget mel.
- Det finnes mange hundre sorter banan, men de kan deles inn i to grunnsorter: vanlig fruktbanan og kokebanan.
- I en umoden banan er størsteparten av karbohydratene stivelse, men etter hvert som den modner, blir de omdannet til sukker slik at stivelse til slutt bare utgjør 1-2 % av frukten.
- Bananer blir ødelagt og grå ved lave temperaturer og kjøles bare ned til 13,7 °C under transport.
(Wikipedia)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]