Helsehistorier av folk - til folk
Kaker og desserter

Søtpotet brownies!

Brownies uten hvetemel, melk eller raffinert sukker. Men med søtpotet! Hvem hadde trodd at søtpotet kan brukes som  hovedingrediens i kake?

Og kaken er god! Saftig og passe søt. Prøv å bake den du også!

Du trenger:

2 medium søtpoteter – ca 900 gram
12 medjool dadler eller ca 20 mindre dadler
6 ss lønnesirup
100 g mandelmel, ikke fettredusert
2 ss smeltet kokosolje
100 g havregryn, malt til mel
6 ss kakaopulver
1 klype salt

Sånn gjør du:

Skrell søtpotetene, del i terninger, kok til de er helt møre.
Hell av vannet og mos inn dadlene, gjerne i en kjøkkenmaskin.
Bland de andre ingrediensene i en annen bolle og rør inn søtpotet/daddelmassen.
Varm opp ovnen til ca 180 grader og ha røren i en smurt form. Kakemassen hever ikke i ovnen så velg den formen som passer til riktig tykkelse på kakestykkene.

Steketid varierer med hvor tykk kakemassen er i formen, men beregn ca 45-60 minutter. Sjekk med en gaffel om den er klar, det skal ikke henge igjen røre når du stikker gaffelen i kaken. Så må den avkjøles helt før du skjærer i den!

Velbekomme!

Saftig og akkurat passe søt!

Her er et lite utvalg andre kaker du kan nyte med god samvittighet. Klikk på bildet så kommer du rett til oppskriften.

Peanøtt og sjokoladekake!
Raw bringebærkake!
Saftige og smakfulle rå brownies!