Ser ikke denne bringebærkaken utrolig fristende ut? Vi har fått oppskriften fra Siw Bugge Gjerdevik Kolstad som driver nettsiden Siw Raw. Siw har lidenskap for mat med smak og næring!
Siw er utdannet mat og helselærer fra Høgskolen i Sørøst-Norge, og underviser i mat og helse ved Nore Neset ungdomskule i Os kommune. Våren 2016 tok hun eksamen i kokkefaget, ved Folkeuniversitetet i Bergen. Caluna har fått flere oppskrifter fra henne og her kommer den første – Raw bringebærkake!
Dette trenger du:
Bunn:
1 ¾ dl dadler, uten stein
½ lime, revet skall
2 dl mandler malt til mel
1 dl havregryn
1 ¾ dl revet kokos
2 ss lønnesirup
En klype salt
Fyll:
8 ss kokosolje
4 ss agavesirup
250 g bringebær, tinte eller ferske
1 dl kokosmelk , fullfet
Topping:
Revet kokos
Gresskarkjerner
Sånn gjør du:
Bunn:
Bland sammen ingrediensene i en foodprosessor til en finmalt litt klissete masse. Kle en firkantet form med bakepapir , gjerne slik at papiret dekker over kantene, da blir det lettere å ta ut kaken når den er ferdig. Trykk ut massen til et jevnt lag i formen. Trykk eventuelt massen ut i små, runde papirformer.
Fyllet:
Smelt kokosoljen i vannbad, i en kjele på svak varme. Dra den av varmen, ha i agavesirup og bringebær og mos alt med en stavmikser. Rør in kokosmelken og bland det sammen. Hell det over i kakeformen, topp med revet kokos og gresskarkjerner. Sett den i frysen et pr timer slik at den får satt seg. Oppbevar den i kjøleskap, eller i fryseren til du skal spise den. Skjær den i biter, pynt gjerne med ferske bringebær nå i sesongen – nyt!