De kommende uker deler vi maten vår! Hva spiser Mona, som har en autoimmun tilstand og må være ytterst forsiktig? Hva spiser Julia, som er frisk, slank og trener mye? (Drittkollega.)
Vi håper du inspireres når vi deler våre menyer!
På kontoret hos Caluna tar vi mat og drikke dønn seriøst.
Spørsmålet kommer fortere enn vi får åpnet dataen: hva skal vi ha til lunsj?
Mona spiser gjerne:
Frokost
På hverdager spiser jeg sjeldent frokost.
Men i helgene hender det at jeg er sulten ganske tidlig, og vil ha noe godt. Siden jeg ikke tåler egg, bortfaller mange muligheter, men bacon er digg!
Jeg steker gjerne en halv pakke bacon i smør. Så varmer jeg raskt det jeg måtte ha av grønnsaker: asparges, fennikel, grønnkål eller annen salat. Ved siden av har jeg agurk, syltet rødbet eller en tykk skive ost.
En fin start på dagen, holder meg mett lenge.
Nesten all restemat funker til lunsj. Bortsett fra pinnekjøtt og østers…
Lunsj
Rester er godt!
Restemat var noe av det kjipeste jeg visste da jeg var ung. Egentlig til langt opp i voksen alder.
Nå er det derimot perfekt!
Jeg prøver å kaste minst mulig mat. Det er ikke alltid lett, men intensjonen er der!
Nesten all restemat funker til lunsj. Bortsett fra pinnekjøtt og østers…
Noen retter må varmes, men ofte er middagen fra dagen også god kald. Disse er gode varme og kalde, synes jeg:
Laks, kylling, grønnsakswok, thaigryte, kjøttboller, marinert og grillet svinefilet…
Middag
Denne retten er bare så smakfull!
Jeg er veldig glad i de søte og syrlige smakene i kombinasjon med salt. Det finner du her! Denne glade grisen ser da god ut?
ca. 200 svin indrefilet fra en glad gris
Marinade
6 ss olivenolje
3 ss honning
3 ss balsamico eddik
Saften fra 1/2 sitron
Ca 1 ss hakket, fersk timian
Bland sammen ingrediensene i en plastpose, legg kjøttet i marinaden noen timer i kjøleskapet. Gjerne over natten!
Saus til dipp
3ss honning
1 ss balsamico eddik
1 ss sesamolje
Saften fra 1/2 lime
En liten klype salt
Rør sammen ingrediensene, la sausen hvile på kjøkkenbenken mens du griller kjøttet.
Husk å tørke av litt av marinaden så det ikke spruter mye på grillen.
Server med sprøstekt bacon og en grønn salat.
Her har jeg brukt ruccula og granateplekjerner. Bruk gjerne grillet grønn asparges/gresk salat med fetaost og pinjekjerner/bakt søtpotet.
Nam!
Mona lager gjerne vafler også!
Dessuten lager hun en rå blomkålpizza
Thai-kylling med paksoi-salat!
Crispy duck-salat!
Syv tips for sunnere grilling.
Julias lunsj må være verdens enkleste!
Men hva spiser Julias umulige barn?