De kommende uker deler vi maten vår! Hva spiser Mona, som har en autoimmun tilstand og må være ytterst forsiktig? Hva spiser Julia, som er frisk, slank og trener mye? (Drittkollega.)
Vi håper dere blir inspirert når vi i kommende uker deler våre menyer!
På kontoret hos oss tar vi mat og drikke dønn seriøst.
Spørsmålet kommer fortere enn vi får åpnet dataen: hva skal vi ha til lunsj?
Mona spiser gjerne:
Frokost
Jeg forsøker å kjenne etter hva kroppen trenger. Se på barna, de har dager de bare småspiser. Og dager da de spiser fra morgen til kveld. Jeg tror den metoden er naturlig og riktig.
Faste måltider, samme mat til samme tid over tid? Tror jeg ikke er lurt. Variasjon i innhold og mengde sikrer god forbrenning og godt næringsopptak.
Som oftest spiser jeg ikke frokost, har sjelden lyst mat om morgenen. Men noen dager kjenner jeg sult idet jeg våkner.
Da er denne suveren:
Bærgrøt
Du trenger:
ca 5 dl frosne bær. Jeg bruker skogsbærblanding
ca 1 dl kokosmelk
1/2 avokado
En liten neve hakkede valnøtter
3 ss kokosflak
La bærene tine litt, gjerne over natten eller en halvtime på benken.
Ha dem så over i et smalt glass.
Fyll på med resten av ingrediensene, kjør det hele glatt med en stavmikser.
Hell over i en skål, topp med hakkede nøtter, kokosflak, friske bær eller granola.
Lunsj
Hva trenger jeg i dag, hva har jeg lyst på? Jeg jobber aktivt med å kjenne etter hva kroppen trenger.
Dessverre kan jeg ikke gå all-in her: det blir for dyrt med østers, andebryst, sushi, biff med bearnaise og sånn hver dag…
Men noe får jeg jo til! I dag blir det vafler (glutenfri, melkefri, sukkerfri) med friske bær.
Middag
Har du smakt blomkålpizza? Det er faktisk godt! Til to pizzaer trenger du:
1 blomkålhode
4 ss revet parmesan
2 egg
2 ss olivenolje
2 ss tapiokapulver (innvandrerbutikk)
4 ss bokhvetemel (helsekost, Meny, Coop)
2 ts himalayasalt eller annet uraffinert havsalt
Sik gjør du:
Riv blomkålhodet med rivehjern, eller hakk det fint.
Bre utover en bakeplate, forvarm i ovn på 150 g i ca. 10 min.
Massen skyfler du så over i et rent kjøkkenhåndkle og forsøker å vri ut så mye vann som mulig.
Jo mer vann du får ut, desto sprøere blir bunnen.
Ha så massen i en blender, tilsetter alle de andre ingrediensene, kjør til massen er fin og samlet.
Spre massen utover en stekeplate, denne gir to porsjonspizzaer.
Stek på 250 g i 15 min.
Legg så på hva du ønsker: hvit pizza saus (creme fraiche og krydder) rød pizzasaus (hakkede tomater på boks med krydder).
Så revet ost og diverse topping.
Inn i ovnen igjen, 250 g ca 10 min.
Topp med ruccula, litt olivenolje og maldonsalt! Nyt!
Gjerne med ett glass vin 🙂