Del dette innlegget på:

MediYoga fungerer mot stress og forebygger utbrenthet

Tirsdag 5. mars starter et nytt kurs i MediYoga. Yogainstruktør Siri Hole Stensson veileder deg gjennom direktesendinger hver tirsdag og torsdag i seks uker. Les mer om MediYogaens fantastiske effekt!

Siri veileder deg to morgener i uka!

Balanser energiene i kroppen og bli bedre på å håndtere stress!

Mer enn 80 % av alle sykdommer vi har i dag, er stressrelaterte. For å håndtere stress bedre og forebygge utbrenthet må du ta hånd om energisystemet i kroppen din. Med et MediYoga-kurs øker du balansen i kroppen og kan få en lettere hverdag.

Energisystemet påvirker helsen

I yogaverden er både du og alle andre energivesener med en fysisk kropp. Mye skjer i livet, og det påvirker på ulike måter energien som strømmer gjennom kroppen. Innimellom går energisystemet på en smell, men det kan ta flere år før en forstyrrelse i energikroppen gir utslag i den fysiske kroppen. Dårlig helse eller sykdom kan skyldes noe som skjedde for flere år siden. En kanadisk undersøkelse som ble publisert i 2016, viser for eksempel av barn som har vært utsatt for overgrep, har større risiko for å få diabetes senere i livet.

Din energi påvirker hele deg

I yogaverden er sykdom energi som av en eller annen grunn har stagnert, sovnet eller blitt blokkert. Din energi påvirker alle deler og lag av deg: fysisk, mentalt og emosjonelt. Det betyr at du må gjøre alle tre delene friske igjen selv om ubalansen bare viser seg i én av dem.

Stressymptomer og stresshåndtering

Den amerikanske legeforeningen har gått ut og sagt at over 80 prosent av alle sykdommer i dag er stressrelaterte.
Stress starter i hjernen – hjernen oppfatter en trussel og reagerer ved å sende et signal om at kroppen skal utskille stresshormoner for å gi deg større sjanse for å overleve trusselen.
Hvordan skal du håndtere stresset du kjenner i kroppen? Stressymptomene kan du behandle, men selve stresshåndteringen må skje mentalt, ettersom det er der av- og påknappen er.

MediYoga-kurs med fem bestanddeler

Alle MediYoga-program består av fem deler som alle er like viktige, siden du må balansere både ditt psykiske og fysiske velvære:

• Fysiske øvelser (fysisk)
• Mudra/håndposisjoner (fysisk)
• Pustekontroll (fysisk og psykisk)
• Mantra/ord (psykisk)
• Fokus (psykisk)

Myke og tilsynelatende enkle øvelser går i dybden og balanserer hele deg: fysisk, psykisk og emosjonelt.

Alle øvelsene er rytmiske sammen med pusten. En øvelse er for eksempel den vanlige ryggfleksen, som hjelper alle energistrømmene i hele kroppen og kan føre til at energi begynner å sirkulere på steder der det tidligere har stått stille. Hvis du regelmessig gjør MediYoga, kan det dukke opp gamle minner og følelser, og kanskje til og med gamle smerter – det er en del av utrensningsprosessen. Og som med all rengjøring er det deilig når det er gjort. 

Bli med på MediYogakurs! Oppstart er tirsdag 5. mars og kurset foregår i en lukket Facebookgruppe. Du får to nye økter hver uke, tirsdager og torsdager. Direktesendingene starter kl 07.00, men du velger selv når du vil gjøre dagens økt. Alle sendingene blir liggende i ett år og du kan gjøre så mange økter du vil, når du vil. Pris kr 555,- Klikk her og meld deg på!

Denne artikkelen er hentet fra MediYoga Forskning – Kunnskap – Utdanning

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!