Kokoskake – her helgens perfekte kokosnam! Full av mettende fiber og gode fettsyrer.
Restene? Det blir ingen!
Kokoskake med smak, sjel og næring!
Og skulle det høyst usannsynlige skje at du får rester, holder kaken seg supert i kjøleskap og fryser!
Tusen takk til Helene Sundby for oppskriften.
Sjekk bloggen hennes for flere flotte oppskrifter!
Bunnen til kokoskake
2 dl tørket kokosmasse
4 ss fibersirup(for lavkarbo variant), lønnesirup eller honning
2 ss kaldpresset kokosolje
0,5 ts pulver av tørket vanilje
En bitteliten klype salt
Smelt kokosolje. Ha alt i en bolle, bland godt.
Jeg liker at det ikke er for søtt, du får smake etter om du trenger mer søtning.
Trykk massen ut i en kakeform eller lignende.
Sett kaldt.
Sjokoladelag
100 g 70-86% sjokolade, jeg bruker 86%
1 ts kokosolje
Smelt sjokoladen forsiktig, tilsett kokosolje.
Bre over bunnen med en slikkepott.
Sett kaldt.
Skjær opp i ruter og server når kaken har “satt seg”.
Jeg oppbevarer i boks i kjøleskapet.
Holder seg mange uker, og enda lenger i fryser.
Hvorfor kokoskake?
Rå extra virgin kokosolje er fettsyren med flotte egenskaper.
Inneholder laurinsyre, som stimulerer immunforsvaret og kriger mot virus, sopp og bakterier.
Kokosolje virker stabiliserende på blodsukkeret, og støtter opptak av fettløselige vitaminer.
Se hvorfor den tidligere overlegen anbefaler kokos:
Med Caluna og fagfolk til Engø gård, Tjøme 14.-16. 2.
Ny forståelse av kreft.
Internasjonale forskere kaller det et pradigmeskifte.
Foredrag:
Lege Øyvind Torp
Ernæringsrådgiver Karin Hvoslef
Filmskaper Terje Toftenes.
Alle ble de rammet av kreft, alle fant de gode tiltak.
Dessuten: spa, yoga, kulinariske nytelser, nydelige rom.
Begrensede plasser.
Mer fra Caluna
Terje Toftenes ble kreftfri. Nå lager han dokumentar om paradigmeskiftet.
Lege Øyvind Torp fikk kreft: – Her er mine ti tilak.
Britiske spesialister krever uavhengig gransking av foreskrivning for kolesterolsenkende medikamenter.
Følg Dr. Siris stoffskifteskole. For mer nyanserte svar.