Det er ikke hverdagsmat at ernæringsforskere snur. Ikke er det dagligdags at de møter norske politikere heller. Det skjer i Oslo 11. mai!
Ikke hørt om Arne Astrup, sier du?
(Bildet over)
Kostreform vil forandre på det – 11. mai i Oslo.
Med sin akademiske merittliste rangeres den danske professoren i verdenstoppen. Det er lurt å lytte når Arne Astrup taler.
– Han har dessuten den sjeldne egenskap at han evner å endre sine oppfatninger når nye fakta taler for det, sier professor Birger Svihus ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
Arne Astrup er overlege, forfatter, og professor ved Københavns Universitet.
Se programmet, kjøp billetter.
Arne Astrup er mannen som snudde
Fra arkitekt av kostrådene med «lite fett og mye korn» – til å innse og innrømme at mye ved anbefalingene var feil.
Astrup er nå kritisk til myndighetenes langsomme anerkjennelse av den vitenskapelige utvikling innenfor mettet fett.
Under Astrups ledelse er Institut for Idræt og Ernæring blitt verdens førende forskningsmiljø ifølge den internasjonalt anerkjente «Shanghai Ranking».
Astrup er blant verdens mest siterte ernæringsforskere, og på «topp 30» av alle Københavns Universitets 5000 forskere.
Arrangør Kostreform for bedre helse spør:
– Er et for høyt inntak av karbohydrater årsaken til at så mange blir syke?
Astrup vil snakke om optimale kost ved fedme, type 2 diabetes og risiko for hjerte- og karsykdommer.
Han vil belyse nye trender i forståelsen av kostholdets påvirkning på helsen.
Dessuten: Kostreforms opprop om lavkarbo overleveres stortingspolitikerne. Har du ikke skrevet under? Gjør det nå!
Professor Svihus:
– Astrup evner å endre sine oppfatninger i tråd med ny vitenskap.
Andre foredragsholdere, og flere kommer:
Berit Johansen
Professor ved Biologisk Fakultet ved NTNU. Johansen har nasjonal og internasjonal erfaring som forsker, spesialfeltet er biokjemi.
Hør Johansen snakke om sammenhengene betennelse, livsstil og sykdom.
Bjørnar Brændeland
Tidligere konsernoverlege hos Nordea. Brændeland ble dødssyk av rådene han ga sine pasienter. Så satte han seg inn i forskningen…
Da Brændeland stod på scenen i Larvik under Kostholdskonferansen nylig, var det mange som datt av stolen i ren forlystelse.
Med humor og erkjennelse peker Brændeland viser han hvordan ernæringsforskningen har vært preget av juks, fordreininger og fortielser. Enda en mann som har snudd!
Les hos Caluna: – Jeg leste ikke ernæringsforskning. Det burde leger gjøre.
Fredrik Nyström
Svensk professor og overlege i indremedisin.
Forsker på risikofaktorer for hjerte- og karsykdom, fedme og diabetes.
Lær om blodsukkerregulering, fettstoffer i blodet, bukfedme og andre risikofaktorer som påvirkes av livsstil.
Birger Svihus
Professor i ernæring ved NMBU.
Svihus er spesielt opptatt av karbohydratenes rolle i ernæringen til mennesker og dyr.
Svihus evner å forklare komplisert stoff enkelt.
Sofie og Erik Hexeberg
Sammen driver de Dr. Hexebergs klinikk.
Begge har medisinsk doktorgrad fra Universitetet i Bergen.
Sofie Hexeberg har utgitt åtte bøker knyttet til lavkarbokost.
Sammen lanserte de nylig boken “Nytt blikk på autoimmun sykdom”.
I Oslo deler de erfaringer og råd.
TID: Lørdag 11. mai 2019 – Kl. 09:00 – 15:00
STED: Oslo Nye, Hovedscenen i Rosenkrantzgate 11.
PRIS: Fra kr. 520,- til 920,- inkl avgifter
Billetten inkluderer enkel lunsj, goodiebag og dine valgte sitteplasser.
Konferansier er Erik Wold, tidligere programleder for Debatten hos NRK.
Program, billetter her.