–Diabetes 2 er en kronisk lidelse, blir vi fortalt. Behandlingen starter med én medisin, så to, tre… Kanskje insulin. Det finnes en bedre metode.
«På tide å innse at stivelsen fra grovt brød, ris og pasta brytes ned til nøyaktig samme glukosemolekyler som fra lyst brød, boller og kjeks»
Vi velger hva vi spiser.
Men de fleste har nok så stor respekt for helsemyndighetene at de ikke tør å prøve andre tilnærminger enn deres.
Faget ernæring er i stadig utvikling.
Matens innvirkning på helsen er ikke lenger anekdoter, men kunnskap om biokjemi og fysiologi.
Solid forskning viser fantastiske resultater med karboredusert kosthold. Hvorfor tas det ikke hensyn til denne i offentlig behandling av diabetes 2?
Ved flere klinikker i England, USA, Canada, og Sør-Afrika tilbys karboredusert kost som behandling ved diabetes 2.
Når kommer Norge etter?
Medisiner tar kun symptomer
Gammel lærdom ser ut til å stenge for ny kunnskap.
I alle ledd, fra “grasrota” til helseministeren.
Vi får høre at diabetes 2 er en kronisk lidelse.
Først diagnosen, så én medisin, så to og tre.
Medisiner som stort sett kun demper symptomer, og gir en rekke bivirkninger.
Lidelsen fortsetter sin utvikling. Mange ender med insulinsprøyter.
Fantastiske resultater ved diabetes 2
Men stadig flere klinikker griper saken an på en annen måte:
Kosthold som verktøy.
Om sykdommen skyldes kosthold, kan kosthold være behandling.
Klinikkene viser til oppsiktsvekkende resultater ved blant annet:
- diabetes 2
- overvekt
- høyt blodtrykk
- fettlever
- hjerte- og karsykdom
- demens og Alzheimer
- kreft
- autoimmune lidelser
- inflammasjoner
En av tre har fettlever
Her til lands anbefales vi å forebygge disse sykdommene med det samme kostholdet som bidrar helsekrisen: for mye sukker og stivelse.
På tide å innse at stivelsen fra grovt brød, ris og pasta brytes ned til nøyaktig samme glukosemolekyler som fra lyst brød, boller og kjeks.
Og at fruktosen i sukker (sukker = glukose + fruktose) og i fruktjuice brytes ned i leveren på samme måte som alkohol og bidrar til fettlever.
Ny studie indikerer at en av tre nordmenn har fettlever.
Sykdommen blir kronisk ved vanlig behandling
Ved diabetes 2 er glukosenivået i blodet for høyt.
Kroppen har i årevis skilt ut så mye insulin at effekten har avtatt. Glukoselagrene er fulle.
Men i stedet for å redusere inntaket av sukker og stivelse, er behandlingen enda mer insulin. Og det kostholdet som bidro til ubalansen.
Da blir reverseringsprosenten er ca. 0,1 %.
Altså blir den kroniske lidelsen bare verre.
Nesten alle kunne slutte med insulinsprøyter
Erfaring ved flere klinikker viser at blodsukkeret til diabetes 2-pasienter kan normaliseres raskt:
I en studie publisert i november 2018, viste dr. Sarah Hallberg at 60 prosent av pasientene fikk normale verdier i løpet av ett år.
94 prosent kunne slutte med insulinsptøyter.
Ved Dr. Eric Westmans klinikker blir 98 prosent av pasientene insulinfrie i løpet av 1-7 uker.
(Referanser nedenfor.)
Spart lidelse og penger
Hva det betyr av spart lidelse og smerte.
Av nytt håp, liv og muligheter.
Av samfunnsøkonomi.
Behandlingen er enkel, og effekten viser seg å vedvare:
I stedet for å redusere fett og øke karbohydrater, gjør en stikk motsatt:
Mye mindre karbohydrater og mer sunt fett.
Vet ikke våre helsemyndigheter hva som skjer internasjonalt?
Er de fortsatt overbevist om at de bruker beste metode?
Blokkerer gamle overbevisninger for ny lærdom?
Tallene burde tale for seg.
Myndighetene opprettholder dårlig helse
Myndighetene bidrar til å opprettholde helsekrisen ved å anbefale mye stivelsesrik mat,
Hva står i veien for å implementere ny forskning og erfaring?
“Big Pharma”? Matindustrien? Risikoen for å tape ansikt?
Det gikk 70 år fra doktor Semmelweiss lanserte teorien at det var smart å vaske hendene når legene gikk fra obduksjonssalen til fødestuen. Mange liv gikk tapt i løpet av denne tiden.
Med åpenhet for ny kunnskap kunne liv vært spart.
Skal vi ikke lære?
Eget ansvar
Når ikke våre helsemyndigheter tar ansvaret, kan du selv gjøre grep:
Begynn med å sette deg litt inn i nyere forskning.
Du finner en god samling fra leger og forskere på
dietdoctor.com.
The nutrition coalition
Public health collaboration
Referanser og inspirasjon
Eric Westman: Ketogen versus low-fat diet.
Sarah Hallberg: An Open-Label, Non-Randomized, Controlled Study.
YouTube video med Sarah Hallberg.
Gary Taubes: The science of obesity.
Andreas Eenfeldt: Matrevolusjonen
Dr. Stephen Phinney: Video YouTube.
Dr. Stephan Phinney: Video YouTube.
Les mer fra Caluna
Alzheimer: God grunn til å kalle sykdommen diabetes 3.
Diabetes og døden nær: – Fedon Lindberg reddet livet mitt.
Ti råd for å mestre diabetes.
Nei, overvekt er ikke årsak til diabetes t. 2.