[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Brød med margarin og fløtemysost: Den perfekte massemorder dreper sakte, ser ufarlig ut, tolkes som snill, etterlater ingen spor.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”12391″ img_size=”medium” add_caption=”yes”][vc_column_text]Av kursholder og veileder Morten Rand. Teksten er gjengitt fra hans blogg.
Hva snakker jeg om?
Brødskive med margarin og fløtemysost. Den ultimate massemorder.
Den tilfredsstiller alle de nevnte krav, i tillegg blir den anbefalt av myndighetene. Hva kan være mer perfekt?
Kort fortalt om “våpenet”
- Hvete -består av 54,4 prosent sukker (karbohydrater) og gluten.
- Margarin, kjemisk fremstilt fett – gir ubalanse i forholdet mellom Omega 3 og 6- fettsyrer. Ubalansen er viktig årsak til betennelser.
- Nær alle moderne livsstilssykdommer starter med en stille betennelse.
- Fløtemysost, sukker i form av laktose – 37 prosent.
”Våpenet” får stor virkning fordi det inntas av mange i store mengder.
Brød med margarin og fløytemysost er norsk normalkost.
Konsekvenser
- Det totale sukkerbidrag per brødskive er ca. 24 gram.
- En sukkerbit er to gram, så vi snakker om 12 sukkerbiter.
- Det gir høyt blodsukker, og mye insulin i blodet. Insulin lagrer fett.
- Samt utvikling av små partikler LDL- profil, med økt risiko for hjerte- og karlidelse, slag etc.
- At en stor andel av sukkeret er laktose, skaper i seg selv et destruktiv miljø i tarmen, som igjen påvirker negativt.
- Margarin: det største problemet er den store ubalansen mellom Omega 3 og 6- fettsyrene.
- Ideelt skal forholdet være 1 del O3 og 3 deler O6. I margarin er forholdet 1 -20.
- Én konsekvens er at kroniske betennelser kan blomstre med den høye andelen O6. Plakkoppbygging i arteriene øker, som igjen øker risikoen for hjerte- og karlidelser.
Gluten
- Gluten, isolert sett det mest perfekte av ”drapselementet.”
- Gluten ødelegger tarmtottene, og reduserer næringsopptaket.
Det er bare blåbær i forhold til lekkasje i tarmen, som gluten kan forårsake. Med påfølgende autoimmun respons.
Ved autoimmun reaksjon går ditt immunforsvar til angrep på egne celler og bryter ned kroppen og immunforsvarets forsvarsevne over tid.
Da vil utvikling av sykdom gå vesentlig fortere, og gi livsforkortende sykdommer miljø for å slå rot.
Det mest perfekte med dette våpenet er at det er velsignet av myndighetene.
Utdrag fra Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold 2017-2021:
“En stor del av befolkningen følger ikke myndighetenes kostråd. Mange spiser for lite grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og fisk, og mange får i seg for mye mettet fett, sukker og salt.”
Ett av målene beskrevet i planen er å øke inntaket av grovt korn med 20 prosent innen 2021.[/vc_column_text][vc_single_image image=”12398″ img_size=”medium” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Caluna Helsefestival 15. og 16. september:
“Vektkontroll, forbrenning, energi.”
Lær fra fagfolk, bli inspirert av fellesskapet, deilig mat, shopping…
Velkommen til Fornebu. Sikre deg billetter her.
Video fra Helsefestivalen i januar:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Mer fra Caluna
Ernæringsfysiologen: Mange klarer ikke å bryte ned gluten. Slik påvirker det kropp og atferd.
Gutten deres (5) utviklet seg normalt fra fødselen. Så ble han autistisk. Familien kuttet gluten og gjorde store endringer: – Vi skal få sønnen vår helt frisk!
Lege Berit Nordstrand: – Slik ivaretar du riktig forhold mellom Omega 3/Omega 6.
Men hva skal jeg spise, da? Lag denne digge bærgrøten, da vel!
Mer å lese
Om hvete og inflammasjon i Dagens Medisin.
Doktor Fedon Lindberg om gluten, lekk tarm og betennelse.
Funksjonell medisin: Om glutenrelaterte sykdommer.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]