Lag en stor deilig gryte med Chili con carne, da har du en sunn, mettende og næringsrik middag i flere dager! Denne er i tillegg proppfull av smak.
Vær smart når du lager mat, gryteretter, slik som denne Chili con carnen kan du like gjerne lage en stor porsjon av med det samme. Da kan du fryse ned eller ha til middag flere dager på rad. Og gryteretter blir gjerne bedre når de får stå og samle de gode smakene noen dager. Bønnene bør du ikke ha i hvis du skal fryse den ned, de egner seg ikke så godt til nedfrysing. Følger du Paleo, eller av andre grunner vil unngå bønner kan du bare kjøre på med grønnsaker som brokkoli, gulrøtter, aspargestopper eller søtpotet.
Du trenger (4-6 porsjoner)
4 skiver bacon
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
2 stk løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 rød chili, finhakket, mindre eller mer etter hvilken styrke du ønsker
1 ts malt spisskummen
1/2 ts malt koriander
1/2 ts oregano
1/2 ts tørket chipotle-chili eller en klype røkt paprikapulver
1 boks hakket tomater
2 stk tomater, flådd og grovhakket
2 stilker stangselleri i terninger
1 liten rød paprika, i biter
1 liten grønn paprika, i biter
2 dl oksekraft eller vann og buljongterning
1 boks røde bønner, avrent
Salt og pepper smakes til
Slik gjør du
Bland chilipulver, malt spisskummen, malt koriander, oregano og chipotle eller røkt paprikapulver.
Ha i ca en spiseskje vann og bland til en tykk blanding, la stå.

Stek baconet til det er sprøtt, ha det over i en kjele.
Ta vare på fettet og bruk det til å steke kjøttdeig og løk.
Stek kjøttdeigen i to omganger så den blir stekt og ikke kokt.
Ha kjøttet over i kjelen med baconet.
Stek løken til den er blank, ca 5 minutter.
Ha i hvitløken og chilien og la det surre i ca 2 minutter.
Ha i krydderblandingen og surr i ytterligere 2 minutter.
Hell alt over i kjelen med kjøttet.
Ha i kraften eller vann og buljong og tomatene, paprikaene og stangsellerien.
La det hele småkoke i minst 1/2 time så smakene setter seg.
Et par minutter før servering har du i bønnene.
Har du laget en stor gryte til nedfrysing tar du ut mengden du skal fryse ned før du har i bønnene.
Smak til med salt og pepper og server gjerne med en klatt creme fraiche, hakket rødløk og avokado på toppen.
Oppskriften har vi funnet her
