C-vitamin mot virus i fjor: Fake news! Nå: En del av offentlig behandling i USA.

I fjor ble rådet om C-vitamin mot virus stemplet «fake news». Nå får koronapasienter ved offentlige sykehus i New York 1500 milligram C-vitamin intravenøst.

I tillegg til slik mengde vitmin C tre-fire ganger daglig, får koronapasientene annen konvensjonell behandling.
– C-vitamin i ekstremt høye doser fungerer antiviralt, og dreper virus, sier folkehelsespesialistene Dr. Tom Frieden og Dr. John C. Umhau til avisen Nypost.com
Legene anbefaler også soleksponering og/eller vitamin D-tilskudd for å redusere risikoen for virus. D-vitamin ser ikke ut til å ha direkte effekt på virus, men på å styrke immunfunksjon. Vitamin D demper dessuten betennelsesprosesser, uttaler Frieden og Umhau til avisen.

Dr. Andrew G. Weber til Nypost.com: Vitamin C helps a tremendous amount, but it is not highlited because it´s not a sexy drug.

I fjor hadde låten en annen lyd: Washington Post skrev at vitamin C og D ikke kunne eller burde brukes mot luftveisinfeksjoner. Da Dr. Joseph Merkola hevdet det motsatte, ble hans budskap kalt «fake news» av den legemiddelfinansierte «faktasjekkeren» NewsGuard. Merkola ble ansett farlig for folkehelsen. Nå har altså historien tatt en vending.

Eksperimentell, men lovende behandling

– Vitamin C-behandling av koronapasienter eksperimentell, sier spesialist Andrew G. Weber, ved Northwell Health Long Island.
– Men vi ser at pasientene som får C-vitamin klarer seg betydelig bedre enn dem som ikke får det.
Weber forklarer til Nypost.com at nivået av C-vitamin hos pasienter med koronavirus faller dramatisk når de lider av sepsis (blodforgiftning), en betennelsesrespons som oppstår av infeksjonen.

Vitamin C undervurdert, mer enn et vitamin

Ifølge Dr. Ronald Hunninghake er vitamin C en særs undervurdert ressurs ved smittsom sykdom.
– Én grunn kan være at en har betraktet det som et rent vitamin, sier han til Dr. Mercola.
– Men faktisk er vitamin C et kraftig oksidasjonsmiddel som kan bidra til å eliminere patogener (det sykdomsfremkallende) når det gis i høye doser.

Dr. Hunninghake: Konvensjonell medisin er som hovedregel uinteressert i løsninger som ikke kan gi betydelig fortjeneste.

Hunninhghake tror også at økonomi kan forklare at vitamin C er blitt oversett i behandling av virus.
– Det er for billig. Konvensjonell medisin er som hovedregel uinteressert i løsninger som ikke kan gi betydelig fortjeneste. En av de viktigste årsakene til at vi nå ser bruk av vitamin mot COVID-19, er at vi ikke har dyre medikamenter i vårt medisinskap, sier Hunninghake.  Caluna understreker: Følg rådene fra Folkehelseinstituttet. Høye doser vitamin C mot korona prøves ut og studeres, men er ennå ikke tilstrekkelig vitenskapelig fundert.


Marsipan av pistasj og dadler, nam!! Lag påskegodt uten raffinert sukker, melk og gluten. Her er oppskrift på marsipanen (inneholder kjøpslenke):


Siste fra Caluna

Paal Rune: Her er min diagnose av psykiatrien.
Kommentar: NRK og Aftenposten er lik sant.
Fastlege Heck: Skremmende hvor lite leger lærer om ernæring.
Kommentar: Professor Spurkland bør bestemme seg: kan, eller kan ikke immunforsvaret styrkes?

Del artikkelen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *