Del dette innlegget på:

Raw bar med smak av pasjonsfrukt og sitrus.

Her kommer en deilig oppskrift på en av bestselgerne mine i butikk. Raw pasjonsbar med hjemmelaget sjokolade på toppen. Kombinasjonen av det friske fra pasjonsfrukt og sitrus kombinert med sjokolade er vel verdt innsatsen ved å gå i gang med å lage den. Denne oppskriften passer i en avlang form på om lag 20 cm x 24cm. Bruk den du har, eller flere små. Du bestemmer hvor høy bunnen skal være.  

Til en form trenger du:

  • 500 gr cashewnøtter
  • 2 ss pasjonsfruktpulver
  • 2 ss frysetørket sitronskal – eller zest av økologisk sitron
  • 2 ss kokosblomstsukker
  • ½ ts himalayasalt
  • 1 ss agavesirup
  • 200 gr dadler

Raw hjemmelaget sjokolade til toppen

  • 175 gr kokosolje
  • 60 gr kakaosmør
  • 120 gr raw kakao
  • 10 gr bourbon vanilje
  • 5 gr himalayasalt
  • 160 gr agavesirup
  • 100 gr hakkede cashewnøtter på toppen

 

Start gjerne med å sette kokosolje og kakaosmør i vannbad til sjokoladen. Bruk svak varme. Kjør først nøttene til mel i en foodprosessor, deretter blandes det tørre inn. Tilsett dadler, kjør litt og tilsett sirup helt til slutt mens maskinen går.
Fordel massen i en form kledd med bakepapir. Sett gjerne i fryser mens du lager sjokoladen.
Hell over sjokolade og fordel jevnt før du drysser over hakkede cashewnøtter på toppen.
Sett den tilbake i fryser til den er frossen.

Ta den ut av fryser og del den i mindre biter. Oppbevar gjerne i mindre tette bokser i fryser og ta ut når du trenger det. Barene tåler også å stå i tett beholder i kjøleskap i hele 8-12 uker.

Lykke til!

Om forfatteren

Jeg heter Siw, og eier og driver SIWRAW AS ved siden av å være lærer i matfag. Nå i år på videregående skole i Restaurant og Matfag, ellers i ungdomsskolen i mat og helsefaget.

Utdanningen min er fra Universitet og høyskole i norsk og ernæring først, så kokkfaget for 7 år siden. Erfaringen i kokkfaget, og lidenskapen for mat generelt har ført meg dit jeg er i dag.

Tidligere intervju i Caluna: Levende grønt skolekjøkken

Jeg brenner for levende, helsefremmende mat og gode råvarer. Pasjon for inkludering av alle i måltider og kos; ren mat uten melk, gluten og hvitt sukker. Samt keto-kost når det ønskes.

I dag er det også blitt nettbutikk www.siwraw.no

Her ønsker jeg å dele en av mine gode raw keto kaker da kundemassen min i den sjangeren ikke alltid får et utvalg i produkter for salg. Det er ikke mange nok som etterspør rene keto kaker. 

Annonse:

Ønsker du å støtte Tunsbergs Fond for helhetlig helse?

Formål: Økonomisk støtte til de som jobber med helhetlig helse i samsvar med skolen sine intensjoner, og har et spesielt behov for støtte

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!