Her kommer en deilig oppskrift på en av bestselgerne mine i butikk. Raw pasjonsbar med hjemmelaget sjokolade på toppen. Kombinasjonen av det friske fra pasjonsfrukt og sitrus kombinert med sjokolade er vel verdt innsatsen ved å gå i gang med å lage den. Denne oppskriften passer i en avlang form på om lag 20 cm x 24cm. Bruk den du har, eller flere små. Du bestemmer hvor høy bunnen skal være.
Til en form trenger du:
- 500 gr cashewnøtter
- 2 ss pasjonsfruktpulver
- 2 ss frysetørket sitronskal – eller zest av økologisk sitron
- 2 ss kokosblomstsukker
- ½ ts himalayasalt
- 1 ss agavesirup
- 200 gr dadler
Raw hjemmelaget sjokolade til toppen
- 175 gr kokosolje
- 60 gr kakaosmør
- 120 gr raw kakao
- 10 gr bourbon vanilje
- 5 gr himalayasalt
- 160 gr agavesirup
- 100 gr hakkede cashewnøtter på toppen
Start gjerne med å sette kokosolje og kakaosmør i vannbad til sjokoladen. Bruk svak varme. Kjør først nøttene til mel i en foodprosessor, deretter blandes det tørre inn. Tilsett dadler, kjør litt og tilsett sirup helt til slutt mens maskinen går.
Fordel massen i en form kledd med bakepapir. Sett gjerne i fryser mens du lager sjokoladen.
Hell over sjokolade og fordel jevnt før du drysser over hakkede cashewnøtter på toppen.
Sett den tilbake i fryser til den er frossen.
Ta den ut av fryser og del den i mindre biter. Oppbevar gjerne i mindre tette bokser i fryser og ta ut når du trenger det. Barene tåler også å stå i tett beholder i kjøleskap i hele 8-12 uker.
Lykke til!
Om forfatteren
Jeg heter Siw, og eier og driver SIWRAW AS ved siden av å være lærer i matfag. Nå i år på videregående skole i Restaurant og Matfag, ellers i ungdomsskolen i mat og helsefaget.
Utdanningen min er fra Universitet og høyskole i norsk og ernæring først, så kokkfaget for 7 år siden. Erfaringen i kokkfaget, og lidenskapen for mat generelt har ført meg dit jeg er i dag.
Tidligere intervju i Caluna: Levende grønt skolekjøkken
Jeg brenner for levende, helsefremmende mat og gode råvarer. Pasjon for inkludering av alle i måltider og kos; ren mat uten melk, gluten og hvitt sukker. Samt keto-kost når det ønskes.
I dag er det også blitt nettbutikk www.siwraw.no
Her ønsker jeg å dele en av mine gode raw keto kaker da kundemassen min i den sjangeren ikke alltid får et utvalg i produkter for salg. Det er ikke mange nok som etterspør rene keto kaker.
Annonse: