Sesongen for grillmat over oss. Vil du lage fermentert ketchup?
Nå kan du tilby deg selv og dine nære ketchup med gode melkesyrebakterier.
Dette kan gjøres på få min og du får en nydelig smaksrik ketchup som kan oppbevares i kjøleskap i flere måneder om du lager en større batch.
Oppskriften fortsetterunder annonsen:
Ønsker du å støtte Tunsbergs Fond for helhetlig helse?
Oppskrift på fløyelsmyk og smaksrik fermenterte ketchup:
400 gr tomatpure
175 gr tomatpassata
20 gr naturlig fermentert eplesidereddik
9 gr himalayasalt
100 gr agavesirup eller lønnesirup
25 gr probioform (eller molkosan)
Bland alt sammen i en bolle og ha på et stort glass med lokk. Sett det i romtemperatur 3-5 dager. Smak deg frem. Ha den ferdige ketchupen over på mindre glass med tett lokk. Oppbevar i kjøleskap. Sett frem til deg selv og dine utvalgte gjester
Jeg velger alltid probioform som startkultur i denne oppskriften fordi jeg ikke liker smaken på molkosan.
Lykke til!
Og du, tagg meg i prosessen eller i nytelsen av det ferdige produktet ditt.
Om forfatteren
Jeg heter Siw, og eier og driver SIWRAW AS ved siden av å være lærer i matfag. Nå i år på videregående skole i Restaurant og Matfag, ellers i ungdomsskolen i mat og helsefaget.
Utdanningen min er fra Universitet og høyskole i norsk og ernæring først, så kokkfaget for 7 år siden. Erfaringen i kokkfaget, og lidenskapen for mat generelt har ført meg dit jeg er i dag.
Tidligere intervju i Caluna: Levende grønt skolekjøkken
Jeg brenner for levende, helsefremmende mat og gode råvarer. Pasjon for inkludering av alle i måltider og kos; ren mat uten melk, gluten og hvitt sukker. Samt keto-kost når det ønskes.
I dag er det også blitt nettbutikk på: www.siwraw.no
Følg meg også gjerne på min instagramkonto
Her ønsker jeg å dele en av mine gode raw keto kaker da kundemassen min i den sjangeren ikke alltid får et utvalg i produkter for salg. Det er ikke mange nok som etterspør rene keto kaker.