Livsstil for helse - visst kan du!
Kystbilde-lyng-Caluna
Om oss

Om oss

I Caluna forteller vi historier. Av folk – til folk.

Vi forteller menneskers historier om endringer for bedre helse og liv.
Vi løfter ingen pekefinger eller absolutte sannheter.
Vi formidler – sammen med dere!
Caluna ble lansert mai 2017. Magasinet oppstod som medlemsbladet til foreningen Kostreform for bedre helse, i dag en av eierne av Caluna.

Norges helsebudsjett sprenges og mennesker lider fordi stadig flere får
livsstilssykdommer.  Som rammer stadig yngre.
Caluna gir kunnskap om kost for bedre helse. Vårt fellesskap gjør
endringene enklere.
Caluna er tuftet på noen andre svar enn dem det offentlige gir.
Den viktigste forskjellen er at Caluna vektlegger forskningen som viser helsegevinst
ved å innta mer fett og mindre karbohydrater.

Caluna formidler enkeltmenneskers historier fordi forskjellige
mennesker trenger forskjellige svar om helse.
Calunas redaksjon er uavhengig, og følger redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten.
Redaksjonen har verdier og mål:

  •  Ren mat.
  •  Mindre karbohydrater, mer fett.
  •  Flytte makt fra matindustri og autoriteter til enkeltmennesker.
  •  Individuell tilnærming til helse.
  •  Solid ernæringskunnskap inn i medisinstudiet.

På Facebook deler vi artikler, videoer og inspirasjon.
Følg Caluna på Facebook!

Redaktør Julia Schreiner Benito (1967)

Utdannet journalist ved HIO.
Jobbet freelance siden 1996 for blant annet NRK, Tara, KK, Henne m.m.
Forfatter av 35 fotturer på Kreta.
Gründer av reiseselskapet Alfatur, helsereiser til Kreta.

Julia er frisk som en fisk, men under trening til maraton oppdaget hun at kroppen hennes løper bedre på mer fett og mindre karbo. Slik startet hennes engasjement for helse.
– Å formidle budskap om helse er det mest meningsfulle jeg kan tenke meg.

Per Bjønnes Kristiansen (1951)
Leder av Kostreform for bedre helse

Utdannet ingeniør, driver eget reklamebyrå i Larvik.
Per har alltid vært engasjert, både politisk og i nærmiljøet.
For noen år siden slet Per med leddsmerter og overvekt. Han ble inspirert av mennesker som hadde gjort kostendringer med fantastiske forbedringer.
Per gjorde det samme: eliminerte hvitt sukker, mel og andre karbohydrater. Med mer sunt fett og naturlig mat laget fra bunnen, fikk han friskere kropp og ny vitalitet.
Per ble med i foreningen Kostreform for bedre helse, i 2016 som leder.