Del dette innlegget på:

Vi strikker sammen: Tovede tøfler!

Hva er vel bedre enn disse deilige, myke og varme tøflene nå når kulda kommer krypende! Vi i Caluna har strikket mange av disse, og de er perfekte som vertinnegave og julegave!

Vi gleder oss også veldig til å se hvilke farger og kombinasjoner dere kommer til å velge. Og vi tror det er uendelig mange måter man kan pynte og stæsje disse tøflene. Kanskje brodere noe, sy på perler, strikke mønster? Del gjerne i Facebookgruppen Caluna Strikkedilla!

Her er oppskrift og fremgangsmåte

Du trenger i underkant av tre nøster garn. Bruk garn som er ubehandlet ull. Vi har god erfaring med garnet Vams fra Rauma. Du trenger også 5 strømpepinner, nr 6 og synål til å feste endegarn og sy sammen bak hælen.

Garn og pinner.

Legg opp 50 masker på pinnen

50 masker

Strikk rett, snu i enden og strikk vrang. Slik fortsetter du med å strikke rett på rettsiden og vrang på vrangsiden til du har strikket 37 rader. Vil du ha en mindre tøffel enn str 38-40, kutter du ned et par rader, motsatt dersom du vil ha større størrelse.

Når du har strikket 37 rader, fordeler du maskene på fire pinner, 13 på første pinne, 12 på neste, 13 på neste og 12 på siste. Nå strikker du rundt slik at tøffelen lukker seg, og nå strikker du kun rett!

Tøffelen lukker seg.

Fortsett å strikke rundt og rundt til du har strikket 38 rader. For en mindre eller større størrelse enn 38-40 kutter du ut et par rader, eller legger til.  Så skal du felle av tuppen:

Strikk 3 masker og to sammen, fortsett slik hele omgangen. Strikk en omgang uten felling.

Strikk 2 masker og to sammen, fortsett slik hele omgangen. Strikke en omgang uten felling.

Strikk 1 maske og to sammen, fortsett slik hele omgangen. Strikk en omgang uten felling.

Strikk to og to masker sammen rundt hele omgangen. Gjør det en runde til. Du har nå 5 masker igjen, klipp av garnet og strikk en maske men dra garnet helt igjennom masken. Fortsett til tuppen er lukket.

Trekke garnet inn på vrangsiden og fest garnet godt. Fest andre løse tråder, du vil ha måttet bruke mer enn et nøste pr tøffel. Og sy i sammen enden av tøffelen på vrangsiden.

Sy sammen på vrangsiden.

Så gjør du alt dette på nytt med tøffel nummer to!

Nå skal du tove tøflene. Du trenger en vaskamaskin og Milo. Vask tøflene på 60 grader og pass på at du legger med et håndkle eller liknende som hjelper til med tove-prosessen.

Slik ser de ferdige tøflene ut før og etter vask.

Etter vask og før vask.

Når tøflene er klare trer du de på foten og former de. Er de for store, kjører du en ny vaskerunde. De kan oppleves trange, men strekk de til! Vi vet at mange bruker tørketrommel til toving. Det gjør produktet mer mykt, men akkurat til disse tøflene er det en fordel med litt stivere produkt.

Ta på de våte tøflene og form etter foten.

Etter en natts tørke er de klare til bruk, eller til pynting!

Ferdig!

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!