Tiramisu på Keto alla KetoTone
Dette er en tiramisu helt blottet for sukker og er etter min smak den beste tiramisu du kan spise på keto.
Denne kan du fint spise om du fokuserer på å leve ketogent. Kaken er luftig og glutenfri og fyllet er en kremet og smaksrik maskarponekrem. Det må i tillegg sies at det er litt mørk rom i kaken, men rom inneholder ikke karbohydrater. Det er alkoholen i rom som inneholder noe kalorier.
Dette Trenger du:
Kaken:
- 2,5 dl mandelmel, finmalt
- 50g Finesse Bakesukker
- 15g kokosmel
- 0,5ts bakepulver
- 2 store egg, romtempererte
- 100g smeltet meierismør
- 0,5dl kremfløte
- 0,5ts vaniljeekstrakt
Kaffeblanding til dynking:
- 0,5dl espresso eller annen sterk kaffe
- 1ss mørk rom eller brandy
Mascarpone fyll til halve kaken:
- 1 boks mascarpone, romtemperert
- 1dl kremfløte
- 60g bakesukker
- 1ts vaniljeessens
Pynt:
- ca 1ss bakekakao
- Litt bær
Slik gjør du:
- Sett ovnen på over og undervarme 180°C.
- Ha bakepapir i en ildfast form på ca 20x20cm
- Smelt smøret, la det avkjøle litt.
- Bland egg, smør, fløte og vaniljeekstrakt med en håndmikser til det er godt blandet.
- Ha i alt det tørre og miks til det er godt blandet.
- Ha alt over i formen og stek på midterste rille i 15-20 min. Den skal være gjennomstekt.
- Avkjøl helt
Tiramisu krem:
- Ha alle ingrediensene i en stor bolle og pisk det på lav hastighet i 2-3 minutter med en håndmikser til det er blitt en fløyelsmyk krem.
- Oppbevar kremen i kjøleskapet til du skal montere tiramisuen.
Montering av Keto Tiramisu:
- Bland sammen kaffe og rom i en liten bolle.
- Del kaken i 2 på langs, slik at det blir 2 like firkanter.
- Legg det ene delen på en serveringsfat og fordel halvparten av kaffemiksen over. Jeg helte også kaffe langs kantene på kaken og vippet litt på serveringsfatet, så kaffen rant inn under kakebunnen.
- Fordel halvparten av maskarponekremen over kaken.
- Legg den andre delen av kaken over kremen. Fordel resten av kaffemiksen over kaken.
- Fordel resten av fyllet over kaken.
- Bruk en sil og dryss et lag med kakaopulver på toppen.
- Sett Tiramisuen i kjøleskapet i 1-2 timer før servering. Hels over natten.
Den kan spises med en gang den er avkjølt, men blir bedre jo lenger de står.
Om forfatteren
Jeg heter Tone Simensen og driver matbloggen ketotone.no.
Da jeg startet på Ketogent kosthold veide jeg 89 kg. Jeg hadde mange plager og trengte å gå ned i vekt. Jeg startet i mai 2019 og gikk ned 22 kg på 8 mnd. Nå i 2023, holder jeg meg fremdeles på -25 kg.
Jeg ønsker å vise at det å leve Ketogent ikke trenger å være vanskelig, og at det finne mye god mat, lett å lage og smaker godt.
Meld deg gjerne inn i min lukkede Facebook gruppe eller ta kontakt på tone@ketotone.no.
Ønsker du inspirasjon i mat, klikk deg inn på ketotone.no
Annonse: