Super enkelt å lage – sunne og sprø
Liker du kjeks må du prøve deg på disse! De er så enkle å lage, sprø og sunne.
Kjeks man kjøper har gjerne mye raffinert hvitt sukker og mel, og er ikke laget med godt fett.
Kokosblomstsukker er topp å bruke fordi det har en fin konsistens og smak, og en lav GI – påvirker ikke blodsukkeret så mye.
I oppskriften brukes godt sundt fett: kokosnøttolje. Gir god energi for hjernen og forbrennes raskt.
Havre mandel-kjeks
Gluten og melkefri, ca. 18 stk.
100 g mandel-mel
70 g havregryn, f.eks glutenfrie fra Urtekram
70 g glutenfritt mel, som lys bakemix fra Helios
1 ss malt kanel
60 g kokosblomstsukker
2 egg
50 g smeltet kokosnøttolje
Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en bolle. Visp egg og kokosblomstsukker godt sammen. Tilsett dette og den smeltede kokosnøttoljen i det tørre. Rør alt godt sammen til du får en klissete deig.
Deigen er lettere å håndtere om du setter den ca. 10-15 minutter i kjøleskap.
Gjør klar 2 stekebrett med bakepapir.
Lag ca. 18 kuler av deigen som trykkes ned til flate kjeks. Tykkelsen er best på ca. 2 – 3 mm.
Da blir de sprø og fine. Pass på under steketiden så de ikke blir for godt stekt.
Stek på 170 grader et brett om gangen, ca. 15 – 20 min. avhengig av tykkelse.
Avkjøl på rist og oppbevares i tett boks.
Hvis du vil ha sjokoladetrekk:
Smelt 70% mørk sjokolade i vannbad. Hell/smør over kjeksen når de er avkjølt.
Liker du sunne oppskrifter?
Sunne drikker oppskriftshefte har mange smakfulle og næringsrike oppskrifter!