Del dette innlegget på:

Sprø sunne kjeks

Super enkelt å lage – sunne og sprø

Liker du kjeks må du prøve deg på disse! De er så enkle å lage, sprø og sunne.

Kjeks man kjøper har gjerne mye raffinert hvitt sukker og mel, og er ikke laget med godt fett. 

Kokosblomstsukker er topp å bruke fordi det har en fin konsistens og smak, og en lav GI – påvirker ikke blodsukkeret så mye.

I oppskriften brukes godt sundt fett: kokosnøttolje. Gir god energi for hjernen og forbrennes raskt.

Smelt kokonøttoljen i vannbad. Her ser du en bolle med varmt vann og et målebeger med kokosnøttoljen som smelter.
I oppskriften er det brukt glutenfrie ingredienser.
For å få kjeksene sprø er det lurt å trykke de så tynne som mulig. Ca. 2-3 mm. Bruk litt plastfilm når du trykker de flate – det fungerer så bra!

Havre mandel-kjeks

Gluten og melkefri, ca. 18 stk.

100 g mandel-mel
70 g havregryn, f.eks glutenfrie fra Urtekram
70 g glutenfritt mel, som lys bakemix fra Helios
1 ss malt kanel
60 g kokosblomstsukker
2 egg
50 g smeltet kokosnøttolje

Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en bolle. Visp egg og kokosblomstsukker godt sammen. Tilsett dette og den smeltede kokosnøttoljen i det tørre. Rør alt godt sammen til du får en klissete deig.
Deigen er lettere å håndtere om du setter den ca. 10-15 minutter i kjøleskap.
Gjør klar 2 stekebrett med bakepapir.
Lag ca. 18 kuler av deigen som trykkes ned til flate kjeks. Tykkelsen er best på ca. 2 – 3 mm.
Da blir de sprø og fine. Pass på under steketiden så de ikke blir for godt stekt.
Stek på 170 grader et brett om gangen, ca. 15 – 20 min. avhengig av tykkelse.

Avkjøl på rist og oppbevares i tett boks. 

Hvis du vil ha sjokoladetrekk:
Smelt 70% mørk sjokolade i vannbad. Hell/smør over kjeksen når de er avkjølt.

 

Liker du sunne oppskrifter?

Sunne drikker oppskriftshefte har mange smakfulle og næringsrike oppskrifter!

Trykk på bilde for mer informasjon om oppskriftshefte.

 

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!