Del dette innlegget på:

Proteinrike bokhvetelefser

Disse lefsene inneholder gode proteiner fra både bokhvete og egg,  som begge er kilder til fullverdige proteiner. Bruk dem gjerne som wrap i matboksen, som lefse til fredagstacoen eller som pizzabunn. Variasjonene er uendelige!

 

Bokhvete er en av få kilder til fullverdige proteiner fra planteriket, og er naturlig glutenfritt. Du finner bokhvetemel på helsekosten og i noen matbutikker, gjerne ved allergi-hyllene. Du kan også lage mel av hel bokhvete i en blender eller kjøkkenmaskin med kniver.

 

Ca 5 bokhvetelefser

Ingredienser:

  • 3 dl bokhvete
  • 3 dl vann
  • 2 egg
  • 1/2 ts salt
  • Evt 1 ss søtning om du ønsker en søt variant.

 

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og visp sammen.
  • La svelle ca 5 min. Blir røren for tykk – tilsett mer væske.
  • Ha litt fett i en stekepanne, og stek lefsene på medium varme. 
  • Fyll med det du ønsker!

 

Tips til fyll:

  • Middagsrester
  • Ulike grønnsaker (både stekte og ferske)
  • Kjøttpålegg
  • Bruk som tacolompe!

 

 

 

Om forfatteren

Jeg heter Ida Vestmo Hodneland, er utdannet kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske, og brenner for helhetlig helse.

Dersom du ønsker kan du gjerne følge meg på Instagram HER .

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!