Del dette innlegget på:

Lam indrefilet med kantarell-og sellerirotstuing

Oppskrift av Tone Simensen som driver bloggen «Ketotone». Redigert av Maren Kvalvaag-Westad

2 porsjonerForberedelse: 15 minutterTotal tid: 45 minutter

For mange er lam en selvfølge i påsken. Hva med å prøve indrefilet av lam med kantarell og sellerirotstuing?

Dette trenger du:

Lam:

  • Ca 500g indrefilet av lam
  • 2ss smør
  • 1ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stilker rosmarin
  • Salt og pepper

Kantarell-og sellerirotgrateng:

  • 300g ferske kanareller
  • 150g  sellerirot
  • Salt og pepper
  • 2dl fløte
  • 1ts dijon sennep
  • 50g parmasan

Tomater:

  • 150g små tomater
  • 1ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • Noen kvaster rosmarin
  • 2ss parmesan

Grønnkålcrisp:

  • 2 blader grønnkål
  • 1ss olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Lam:

  1. Tørk indrefiletene med kjøkkenpapir. Legg de på en tallerken og ha salt og pepper på begge sider.
  2. Knus hvitløken flat.
  3. Varm en stekepanne med smør og olje og stek hvitløk og rosmarin litt til du kjenner aromaen. Øk temperaturen og stek lammet til det er ferdig.
  4. Legg lammet på en tallerken og hold det varmt i ovnen på 70 grader

Tomater:

  1. Ha tomatene i en liten form og bland inn olje, salt og pepper. Ha eventuelt litt rosmarin på. Stekes på 220 grader i 30 minutter.

Kantrell-og sellerirotgrateng:

  1. Når du har stekt ferdig lammet, tar du ut hvitløk og rosmarin, tilsetter litt mer olje og steker kantarellene på høy varme  til vannet har fordampet.
  2. Sellerirot deles opp i maks 1x1cm terninger.
  3. Tilsett sellerirot og stek videre. Smak til med salt og pepper. Vær litt forsiktig med salt, da det skal parmesan i til slutt og den gir mer salt til gratengen.
  4. Når selleriroten er mør, har du i fløte og dijonsennep og rører godt rundt. Ha i parmesan helt til slutt.

Grønnkålcrisp:

  1. Skyll grønnkålen og del den opp i små biter. Tørk den med kjøkkenpapir og ha den over i en  bolle. Tilsett olje, salt og pepper.
  2. Fordel den over et bakepapir og stek den på 180 grader i 5-10 minutter. FØLG MED, den blir fort for stekt!
  3. Ta den ut og hell den over på et  kjøkkenpapir fram til du skal servere.

Server på en tallerken. Stuing nederst med lam over og tomater og crisp langs kantene.

Bon appetit 🙂

Ønsker du flere oppskrifter i påsken?

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!