Del dette innlegget på:

Lag sunne godter til Påske

Det går mot lysere tider og etterlengtet påskeferie for mange, spesielt nå etter en ekstra hard vinter med mye isolasjon og begrensinger i normalt liv. Unn deg noe ekstra godt til påske – og sunne godter lager du best selv. 

Artikkelen har omtale og link til oppskriftshefte i nettbutikk

Husker du fra du var liten og fikk påskeegg? Jeg husker det var stor stas og spennende å få påskeegg med masse forskjellige godteri. Men det ble jo mye sukker og kanskje en “cocktail” av til tilsetningsstoffer som helt klart ikke er helsegunstig.

Min interesse for å lage sunne godter kom da jeg skjønte hvor avhengig man blir av sukker. Sukker gir oss en berusende belønningsfølelse, omtrent som narkotika, alkohol og nikotin gjør.  Så det kan være vanskelig å kutte ut sukkeret når man først har vent seg til det. Men det finnes gode alternativer for å få fram søt smak. 

Jeg liker å utforske oppskrifter der man bruker de beste råvarer med gode sunne næringsstoffer. Da jeg skrev oppskrifter til boken “Søtt uten sukker” i 2012 var mitt fokus å å bruke stevia som alternativ. Stevia er interessant fordi denne urten har søtstoffer som kalles glykosider – noen er bitre, noen veldig runde på smak og noen glykosider smaker lakris. Stevia har ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret. I noen oppskrifter passer stevia helt fint som søtning alene, men det beste er ofte å kombinere med andre naturlige søtstoff. Jeg har god erfaring med honning, yaconsirup, fos, tørket frukt/bær, dadler, fiken og min favoritt: kokosblosmtsukker/sirup.

I hefte jeg har laget nå med Påskekos får du 68 sider med oppskrifter og tips på nydelige konfekt, kaker, desserter, godter, kjeks, surdeigsvafler og spennende drikker – alle gluten- og melkefrie. Heftet er digitalt, og lett å orientere seg i, på flere formater, for mobil, nettbrett, PC. Du kan laste det ned. Og du kan laste ned appen for å ha hefte offline.

Her får du en av oppskriftene fra hefte som du helt klart kan nyte hele året.
Supert å lage dobbel porsjon, ha i fryseren og ta med på påsketur!

Kokos pistasj kuler smaker nydelig
Kokos Pistasje kuler

85 g dadler (4 store medjoul dadler – du finner de i frukt og grønt på butikken – ellers pass på at du bruker dadler som er helt myke)
60 g valnøtter
60 g pistasjnøtter
50 g kokos
40 g Cocosa olje – smeltet i vannbad (jeg bruker Extra Virgin, men du kan bruke annen kokosnøtt olje også)

Slk gjør du:
Pass på at du tar ut sten av dadlene og ha alle ingredienser bortsett fra kokosoljen i en kjøkken-maskin med kniv.
Hakk alt godt sammen.
Tilsett så den smeltede kokosoljen og kjør massen til du får en fin seig deig.
Lag kuler ved å trykke massen godt sammen. Om massen er for bløt kan du sette den noen minutter i kjøleskap – så er den lettere å håndtere.
Du kan også trykke massen ned i silikonformer/egg og frys for så å dyppe de i smeltet sjokolade.
Oppbevares i kjøleskap/frys

Klikk på bilde for å få mer info på oppskriftshefte Påske kos

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!