I denne retten skal alt kokes i samme gryte, derav navnet “one-pot-pasta”. Dette gjør at middagslagingen genererer minimalt med oppvask, og er i tillegg superrask å lage. Perfekt for travle hverdager!
Varier gjerne grønnsaker ut fra hva du har tilgjengelig i kjøleskapet, her er det perfekt å bruke opp litt slappe grønnsaker!
Selv velger jeg som regel linsepasta (fusilli eller spaghetti) for en naturlig glutenfri variant, men her kan du velge akkurat hva du ønsker selv.
Oppskriften er vegetar, men tilsett gjerne litt kjøtt om du ønsker det. Stekt kylling, pølsebiter eller bacon gjør seg veldig godt sammen med den kremete sausen.
Ingredienser
2 fedd hvitløk
1 rødløk
1 pk cherrytomater
200 g sjampinjong
200 g spinat
1 pk valgfri pasta
2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
2,5 dl kokosmelk (en liten boks)
Kraft eller vann + buljongterning
Salt og pepper
Fremgangsmåte
1) Hakk hvitløk og løk, og la surre i en kjele et par min.
2) Skjær opp resten av grønnsakene, og ha oppi kjelen.
3) Ha i pasta, næringsgjær og kokosmelk.
4) Fyll på med kraft eller vann og buljongterning til det dekker alle ingrediensene, og kok til spaghettien er myk.
5) Smak til med salt og pepper.
Om forfatteren
Jeg heter Ida Vestmo Hodneland, er utdannet kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske, og brenner for helhetlig helse.
Jeg er opptatt av at vi skal se på kroppen som en helhet, og har i kostholdsveiledninger fokus på både stressmestring, aktivitet, livssituasjon og kosthold. Jeg har selv erfaring med å ha en kropp som ikke fungerer, og vet hvor frustrerende og krevende det kan være å finne løsninger. Uansett om du sliter med store eller små helseutfordringer, kan jeg veilede deg til hvordan du kan få helsen til å spille på lag. Vi tar alltid utgangspunkt i hvor du er og hva du ønsker! Ofte er det bare små endringer som skal til for å få store resultater.
Dersom du ønsker kan du gjerne følge meg på Instagram HER .
Ønsker du å booke en kostholdsveiledning med meg, kan du gjøre det HER.