Skaff deg en Kombucha-scoby som ligger i sin fermenterte væske. Denne oppbevares kjølig i et tett glass til du er klar for å lage din Kombucha drikk.
Jeg lager 3 liter av gangen og da trenger du en ren kjele(stål) som du
fyller med 3 l kaldt vann.
- Ha 1,5 dl hvitt sukker i og kok opp. La det småkoke i 5 min. Ta av platen
- Tilsett 4 -5 stk økologisk poser med te. Jeg bruker litt forskjellig av sort og grønn te. La teen trekke i 15-20 min og fjern så teposene.
- La teen kjøles ned til fingertemp. ca. 37 grader og så er den klar:)
- Bruk en ren glasskrukke som du heller ca. 3 dl av den lagrede fermenterte drikken (den ferdige Kombuchaen drikken)
- Hell så all teen du har fingervarm i (3 liter)
- Ha så Kombuchaen-scobyen i tilslutt.
- Ha et rent stoffstykke over slik at det ikke kommer støv i teen.
- Sett krukken gjerne et litt varmt sted, men det er ikke nødvendig.
- La stå i 8-12 dager helt i ro. Du vil se at det kommer en “baby-scoby” etterhvert som ligger på overflaten øverst i krukken. Bare la den stå, men du kan teste drikken etter 8 dager ved å ta et sugerør og smake. Er drikken syrlig er den ferdig.
Tapping: Ferdig Kombucha drikk heller du på rene glassflasker. Om det
er mye “groms” siler jeg det av. Bruker en sil og trakt. Ha på tett
kork på glassflaskene og oppbevar de kjølig. Drikken holder seg i
flere mnd. (fortsetter under bildet)
- HUSK: SPAR på den fermenterte drikken (ca. 3dl) i et rent glass om du vil ta vare på “babyen” som Kombucamammaen har laget.
- Sett på et TETT lokk.
- Oppbevar i kjøleskapet til du vil lage ny mengede Kombucha. Eller gi en Scoby bort:)
Du kan lage Kombuchadrikk både med en baby eller mamma- scoby. Jeg har
laget så mange ganger at jeg må kaste noen for det lages jo en baby
hver gang man setter den til fermentering. Noen ganger blir den veldig
tykk og fin og da er det vanskelig å kaste den. De som ikke blir så
tykke fungerer helt fint de også.