Del dette innlegget på:

Hør fastlege Stig Bruset på Høstkonferansen

Det moderne vestlige livet har ført til en enorm epidemi av kroniske sykdommer. Faktisk er 9 av 10 dødsfall i EU nå knyttet til kroniske sykdommer – hvor de fleste tilfeller faktisk kunne vært unngått, hevdes det! 

 

I panelet på 12 foredragsholdere møter du blant annet fastlege Stig Bruset som har praktisert helhetsmedisin i flere tiår. Hvordan navigere i tilbudene utover skolemedisinen er temaet på hans foredrag. Hva er det mest belegg for og hvordan kan vi utvikle helhetsmedisinen i Norge?

Stig har jobbet i mange år med helhetsmedisinsk tenkning. Det kan by på flere utfordringer i et helsevesen som er basert på skolemedisinsk tenkning og metode. På spørsmål fra arrangøren, forlaget Lille Måne, på hva det hyggeligste og det mest optimistiske han synes har skjedd på dette feltet de siste årene, svarer Stig:

– Det hyggeligste fra de siste år var IMCR (integrated medical care rehabilitation) studien fra 2014-15. Målet var å se om helsebygging og alternativ behandling kunne hjelpe personer med amalgamrelaterte plager. Det var et samarbeid mellom NAFKAM og tre integrerte medisinske sentre i Oslo området samt et team fra Imanuel Krankenhaus avdeling for integrert medisin i Berlin. Studien var et spennende nybrottsarbeid og pasientene kunne velge blant ulike behandlingsformer som blant annet homøopati og healing – alt betalt av det offentlige!

Erfaringene blir presentert på konferansen.

Hvordan kan helhetsmedisinen fange interessen til flere unge leger i dag? – Vi må ha flere gode samarbeidsprosjekter og fastlegeordningen bør reorganiseres i tverrfaglige lokalmedisinske sentre der helhetsmedisinen kan være representert, sier Stig.

HØSTKONFERANSEN – HELGEN 16.-17. OKTOBER, PÅ THON ARENA HOTEL I LILLESTRØM 

Her melder du deg på!

Du kan også se konferansen hjemme – direkte, eller når det passer deg: Les mer her – du må bestille tilgang til konferansen på forhånd.

 
Trykk på bilde for mer info om Høstkonferanse

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!