Lag dine egne Halloween godter litt sunnere!
Barna går gjerne etter godter som ser gode ut og er spennende. Innholdet i “smågodter” har gjerne mye hvitt sukker og tilsetningsstoffer. Her får du en enkel og sunn oppskrift på godter som du pynter med spennende pynt.
Quinoa kuler – Gluten og melkefri
1 dl quinoa
2 dl vann
- Skyll quinoa i lunkent vann. Kok opp 2 dl vann og ha i quinoa. La den småkoke til alt vannet er trukket inn. (ca. 10-12 min) Avkjøles litt.
150 g sjokolade 70%
33 g (3 ss) Cocosa Extra Virgin oil
70g mandelmel (malte mandler) eller hele avskallede mandler
100 g dadler u/sten (ca. 6 stk. Medjoul-dadler)
40 g Cocosa sukker eller annen søtning
1 ts vaniljepulver
¼ ts himalayasalt
- Smelt 150 g Ecuador sjokolade med Cocosa oljen i vannbad.
- Ha quinoa, dadler, mandelmel/mandler, Cocosa sukker, vaniljepulver og himalayasalt i en kjøkkenmaskin med kniv og kjør til du får en fin hakket masse.
- Hell i den smeltede sjokoladen/oljen og kjør til massen er godt blandet. Massen vil være litt klissete så sett den gjerne litt i kjøleskapet så den blir mer fast før du ruller kuler. Når du har rullet alle kulene, kan du riste de i et glass med toppingen. Settes på et brett i kjøleskap til de er blitt faste.
Topping: kokos, kakepynt eller hakkede nøtter-se videoen.
Oppbevares i tett boks i kjøleskap/fryser.