Del dette innlegget på:

Halloween godter

Lag dine egne Halloween godter litt sunnere!

Barna går gjerne etter godter som ser gode ut og er spennende. Innholdet i “smågodter” har gjerne mye hvitt sukker og tilsetningsstoffer. Her får du en enkel og sunn oppskrift på godter som du pynter med spennende pynt.

Her er ferdig pyntet Halloween godter.

 

Quinoa kuler – Gluten og melkefri

1 dl quinoa

2 dl vann

  • Skyll quinoa i lunkent vann. Kok opp 2 dl vann og ha i quinoa. La den småkoke til alt vannet er trukket inn. (ca. 10-12 min) Avkjøles litt.

 

150 g sjokolade 70%

33 g (3 ss) Cocosa Extra Virgin oil

70g mandelmel (malte mandler) eller hele avskallede mandler

100 g dadler u/sten (ca. 6 stk. Medjoul-dadler)

40 g Cocosa sukker eller annen søtning

1 ts vaniljepulver

¼ ts himalayasalt

  • Smelt 150 g Ecuador sjokolade med Cocosa oljen i vannbad.
  • Ha quinoa, dadler, mandelmel/mandler, Cocosa sukker, vaniljepulver og himalayasalt i en kjøkkenmaskin med kniv og kjør til du får en fin hakket masse.
  • Hell i den smeltede sjokoladen/oljen og kjør til massen er godt blandet. Massen vil være litt klissete så sett den gjerne litt i kjøleskapet så den blir mer fast før du ruller kuler. Når du har rullet alle kulene, kan du riste de i et glass med toppingen. Settes på et brett i kjøleskap til de er blitt faste.

Topping: kokos, kakepynt eller hakkede nøtter-se videoen.

Oppbevares i tett boks i kjøleskap/fryser.

Quinoakuler med kokkos pynt. Så enkelt og godt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenger du tips og råd for et optimalt kosthold for deg? Klikk på bildet og se utvalget av kostholdsplaner i nettbutikken.

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!