Del dette innlegget på:

Gry Hammer aktuell med ny bok: Gladere mage, gladere deg

Livet vi lever påvirker tarmen vår, og i krevende perioder er det ekstra viktig å gi næring til de gode tarmbakteriene ved å spise råvarebasert og lettfordøyelig mat. Men det er også viktig å sørge for nok
søvn og ta vare på de viktigste relasjonene i livet. Alt henger sammen med alt, og det handler om
å bli klok på seg selv, for vi er alle oss selv nærmest.
” – Gry Hammer

Har du stadig vondt i magen, er oppblåst eller litt uvel? I boken “Gladere mage, gladere deg” kan du lære hvordan du kan få en bedre tarmflora og få det bedre i hele kroppen.

Caluna har intervjuet Gry Hammer om hennes nye bok, som lanseres den 20. april.


Gry er en travel dame, men hun tar seg heldigvis tid til et intervju med Caluna.

Vi er veldig nysgjerrige på den nye boken din, så kanskje du kort kan fortelle litt om hva man får dersom man velger å lese den nye boken din?

Denne boken gir deg en guide gjennom fordøyelsessystemet og deler et vell av konkrete råd, praktiske bevissthetsøvelser og mine favorittoppskrifter på mat som fremmer fordøyelsen.

I boken toucher du innom mange veldig interessante temaer som gjør at boken får en helhetlig tilnærming til tarmhelse.

Ja, det ble viktig for meg å få frem helheten, ikke bare tarmer og totter, liksom. Å evne å se de store linjene og sammenhengene har alltid vært viktig for meg. Heldigvis ser vi nå at forskningen på vår fordøyelse og mikrobiom, tarmflora, også begynner å vise flere sammenhenger, som for eksempel sammenhengen mellom tarmflora og mentale lidelser, diabetes, kreft, avhengighet, humør osv. Vi ser at tilstanden på vår mage påvirker alt og det var nok en grunn for at huslegen i gamle dager alltid spurte: Hvordan står det til med magen. Heldigvis, du kan påvirke mye selv, og det skal du få lese om i denne boken.

 Hvilke tanker har du gjort deg underveis? Selve reisen.. I boken skriver du at du har hatt en tøff tid emosjonelt. Hvordan har det preget arbeidet med boken?

I perioden hvor jeg skrev denne boken mistet jeg to kjære familiemedlemmer og som gjorde at jeg fikk lengre opphold i skriveprosessen. Naturlig nok, men det gjorde også at jeg stadig måtte nærme meg manuset igjen med nye innsikter i baggasjen. Jeg prøver også å få frem i boken dette med livets stress og hvordan alvorlig sykdom hos en du er glad i, påvirker fordøyelsen vår. Og hvordan egne traumer, også nedarvede traumer kan påvirke din fordøyelse. Jeg synes vi alt for lenge har forholdt oss til kropp og sykdom på en mekanisk måte. Ved å lese enorme mengder forskning i arbeidet med denne boken er jeg veldig håpefull til at nye innsikter fører oss til en mer tverrfaglig og helhetlig måte å se på helse, sykdom og mennesket på. Tarmen fungerer ikke isolert, den lar seg påvirke av tankene dine, maten du spiser, omgivelsene du omgir deg med, menneskene du har rundt deg, historien din og hvordan du tenker om nåtiden og fremtiden. Det er så spennende ut fra et nerdete ståsted men det gjør at forskningen også nærmer seg det synet våre urfolk har hatt, over hele verden og til alle tider. At alt henger sammen og at hvordan vi i dag reder, vil vi i morgen ligge. Raskt kjøpte gleder som mellombarer, smågodt og en brus i hånden bidrar dessverre ikke til langsiktig helse.

Hva er nytt i denne boken sammenliknet med tidligere bøker?

En enda mer helhetlig tilnærming til mennesket, hvor ikke bare konkrete oppskrifter og forskning blir løftet frem (som i tidligere bøker) men også kunnskap og konkrete råd om hvordan øvrig livsstil påvirker fordøyelse og ikke minst mange praktiske råd fra egen erfaring fra yoga og tankefeltterapi men også fra nyere forsknig: For eksempel snakker jeg mye om følelser, vanens makt, traumer, hvordan regulere nervesystemet og bedre søvn.

Hvorfor bør man kjøpe denne boken?

Fordi den er viktig i et folkehelseperspektiv og fordi den skal inspirere den enkelte til handling, for å bedre tarmfloraen og få det bedre i hele kroppen. En ting er å vite hva som er riktig, noe annet er å bli inspirert til å faktisk gjøre noe. Det er det jeg vil med denne boken, skape en forskjell. Og det er kjempegøy å allerede få mange tilbakemeldinger på at den nettopp gjør det. Å få noen til å løpe fordi de leser om en spesfikk bakterie i tarmen som elsker at du trimmer og blir inspirert til å ta sin første løpetur på 4 år. Det gjør meg så glad!!

Helt til slutt, hvem passer denne boken for?

ALLE! Men du bør kanskje ha rundet 12 år for å klare å ta inn all informasjonen og forstå sammenhengene. Den kunne godt vært obligatorisk lesning for alle 10-klassinger, mener nå jeg i all min beskjedenhet.

Boken til Gry kan du bestille HER

Annonse:

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!