Gojibær har en unik smak og i hundrevis av år har man brukt gojibær innen medisin for dets helbredende egenskaper. Gojibæret inneholder massevis av mineraler, aminosyrer og antioksidanter og det er spesielt betennelser og infeksjoner fra virus, bakterier og sopp som gojibæret skal ha størst helbredende effekt på. Her får du en nydelig oppskrift der gojibærene blir til konfekt!
Goji konfekt
Gluten og melkefri
Denne oppskriften er en stor porsjon. Lag gjerne de to variantene: Goji-hjerter og Goji-kuler. Hele massen laget med kun hjerter blir ca. 60 hjerter.
100 g tørre goji bær
100 g hvit quinoa som kokes i 2 dl vann
100 g kokosblomstsukker eller annen søtning
200 g mandelmel
2 ts vaniljepulver/sukker
75 g smeltet Cocosa Extra Virgin oil
Ca. 100 g kokos om du vil lage goji-kuler
Ca. 100 g 70 % sjokolade – om du vil trekke hjertene med sjokolade
Slik gjør du:
Bløtlegg de tørre goji bærene i lunkent vann til de er myke. Sil av vannet.
Skyll quinoa i lunkent vann, sil av vannet. Kok opp 2 dl vann og ha i quinoaen. Kok ca. 10 min på middels varme til vannet er kokt inn. Avkjøl.
Ha gojibær, kokt quinoa, kokosblomssukker, mandelmel, vaniljepulver i en kjøkkenmaskin med kniv og kjør til du får en most masse. Tilsett smeltet kokosoljen og kjør massen jevn.
- Så kan du velge: lag goji konfekt hjerter ved å fylle silikonformer (hjerter) med massen. Frys ned. Ønsker du sjokoladetrekk: smelt sjokoladen i vannbad og dypp de fryste hjertene i sjokoladen.
- Lag goji-kuler: Her rører du inn så mye kokos i gojimassen at den blir lett å kunne forme til kuler. Rull kulene litt i kokos også før du setter de kjølig for å stivne litt.
Oppbevares kjølig i boks eller frys ned konfekten.
Annonse