Gluten- og melkefri blåbærpai!

Pai bunn

  • 27 cm rund paiform
  • 150 g Glutenfri havregryn
  • 100 g mandelmel(malte mandler)
  • 100 g fett: Smør eller Cocosa olje om man vil ha alt melkefritt
  • 1 egg
  1. Bruk en kjøkkenmaskin med kniv og ha alle ingrediensene i. Kjør til massen er godt blandet – den blir litt klissete.
  2. Ha massen over i paiformen og bruk hendene til å klemme den jevnt ned og opp langs kantene.
  3. Stek på forvarmet ovn 180 grader ca. 20 min. Avkjøl.

Fyll til blåbærpaien

  • Ca. 350-400 g blåbær. NB! Sil av væsken hvis du bruker tinte blåbær.
  • 4 egg
  • 1 dl mandel/havre melk
  • 100 g Cocosa sukker eller brunt sukker
  • 130 g mandler
  • 50 g kokos
  1. Ha blåbær jevnt over i det stekte paiskallet.
  2. Visp lett sammen egg, melk og sukker.
  3. Hakk mandlene og kokosen grovt sammen i en kjøkkenmaskin med kniv.
  4. Bland inn 50 g av de hakkede mandel/kokosen i eggeblandingen og hell over blåbærene.
  5. Dryss resten av mandel/kokosen over paien for du setter den i ovnen.
  6. Stek på 170 grader ca. 60 min.
  7. Avkjøl litt før servering. Smaker godt med vaniljesaus, iskrem eller pisket krem til.

SE OGSÅ DENNE: Slik lager du deilig peanøtt kake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *