Pai bunn
- 27 cm rund paiform
- 150 g Glutenfri havregryn
- 100 g mandelmel(malte mandler)
- 100 g fett: Smør eller Cocosa olje om man vil ha alt melkefritt
- 1 egg
- Bruk en kjøkkenmaskin med kniv og ha alle ingrediensene i. Kjør til massen er godt blandet – den blir litt klissete.
- Ha massen over i paiformen og bruk hendene til å klemme den jevnt ned og opp langs kantene.
- Stek på forvarmet ovn 180 grader ca. 20 min. Avkjøl.
Fyll til blåbærpaien
- Ca. 350-400 g blåbær. NB! Sil av væsken hvis du bruker tinte blåbær.
- 4 egg
- 1 dl mandel/havre melk
- 100 g Cocosa sukker eller brunt sukker
- 130 g mandler
- 50 g kokos
- Ha blåbær jevnt over i det stekte paiskallet.
- Visp lett sammen egg, melk og sukker.
- Hakk mandlene og kokosen grovt sammen i en kjøkkenmaskin med kniv.
- Bland inn 50 g av de hakkede mandel/kokosen i eggeblandingen og hell over blåbærene.
- Dryss resten av mandel/kokosen over paien for du setter den i ovnen.
- Stek på 170 grader ca. 60 min.
- Avkjøl litt før servering. Smaker godt med vaniljesaus, iskrem eller pisket krem til.
SE OGSÅ DENNE: Slik lager du deilig peanøtt kake