Forfriskende, styrkende og smakfull brus
Ingefærs varmende og stimulerende virkning er gunstig for hele kroppen. Historisk er ingefær nevnt så tidlig som i år 500 f. Kr. og litt senere dukker ingefær opp i mange resepter i kinesiske medisinske tekster. Kineserene verdsatte ingefær som middel dels mot en lang rekke symptomer som forbindes med avkjøling og dårlig blodsirkulasjon, dels for å styrke hjerte og syn, og som afrodisiakum. Nyere forskning har vist at ingefær motvirker blodpropp, fortynner blodet, reduserer innholdet av «dårlig» kolesterol og senker blodtrykket.
Liker du brus? Den inneholder gjerne mye sukker, og stoffer som ikke er spesielt helsegunstige. Det kan du gjøre noe med. Lag din egen nydelige brus, uten sukker og andre tilsetningsstoffer. Her er oppskriften:
Ingefær brus!
ca.1 liter
Du trenger juice fra Ingefær ca. 40 ml – Her er det supert om du har en juicemaskin. Eller man kan få kjøpt ferdig «ingefær shots» som er den konsentrerte juicen fra ingefær.
Søtning – 2 ts Steviosasukker eller annen søtning. Stevia er nydelig til denne brusen.
1 liter boblevann – Har du en sodamaskin som lager kullsyre er det fint å bruke.
Bland alle ingredienser og oppbevares kjølig!
Nyt! Gjerne med isbiter.
Verdt å huske om ingefærs gode helseegenskaper:
- stimulerer utsondringen av fordøyelsesvæsker og styrker fordøyelsen
- får tarmen til å slappe av og reduserer kvalme ved overspising og reisesyke
- tradisjonelt brukt mot tarminfeksjoner
- gunstig ved bihulebetennelse, lungeinfeksjoner og slimhoste
- hjelper mot hodepine, migrene og menstruasjonssmerter
- styrker forplantningsevnen for kvinner og menn
- en utmerket antioksidant – reduserer frie radikaler og aldring
