Del dette innlegget på:

Bløtkake i rødt, hvitt og blått

Kaker hører med på 17. mai og bløtkake er kanskje en favoritt?

Artikkelen har omtale og link til oppskriftshefte i nettbutikk

Bløtkaker kan lages på så mange måter. Oftest med mel, sukker, kremfløte og mye gode bær til pynt. For de som må holde seg unna sukker, mel og melk kan det ofte være vanskelig å finne alternativer.

Da jeg skrev oppskrifter til boken “Søtt uten sukker” i 2012 var mitt fokus å bruke stevia for å få søtsmak, og jeg hadde en oppskrift på bløtkake i boken. Å kutte det raffinerte sukkeret er ikke så vanskelig, men å finne gode alternativer for å få kaker uten gluten og melk er det jeg utforsker nå.

Så nå har jeg laget en oppskrift på sukkerbrød uten mel/gluten og sukker. Er ganske overrasket over hvor fin den ble. Konsistens og smak ble veldig god. Kremfløte er jo det man buker til å få krem på kaken, men jeg fant et godt alternativ for å piske krem som ble flott i konsistens og smak. 

Her får du oppskriften på:

Bløtkake uten mel, melk og sukker

Gjør klar en rund kakeform på 16 – 18 cm – dekk gjerne med bakepapir i bunn, og smør formen med fett.

3 egg
1 ss Steviosa sukker
2,5 ts Johannesbrødkjernemel
1 ts vaniljepulver
1/2 ts bakepulver

Pisk egg og Steviosa sukker veldig lenge til du får en luftig eggedosis. Bland det tørre, og sikt det inn i eggedosisen mens du pisker på lavere fart. Hell røren i formen som settes midt inn i forvarmet ovn på 200 grader. Stek ca. 10 min til du ser kaken er gylden brun.  Avkjøl på rist. Dette er til et lag. Lag gjerne to lag så du får en høy kake.

Krem uten melk

Her har jeg brukt Oatly sin “i MAT VISP” Se bilde over og kun brukt 1 ss kokosblomstsukker. Det går å bruke stevia også men det kan bli en litt bitter smak. Visp en boks Oatly til fin kremkonsistens. Om du er glad i vanilje krem kan du bruke oppskriften du finner under og kombinere med Oatly sin krem. Dynk gjerne bunnen med f.eks vanilje melken fra Alpro eller annet du ønsker.

Er du glad i kaker og vil utforske flere gode oppskrifter kan du finne mange nydelige kaker uten sukker, melk, egg og mel i mitt nye hefte “Himmelske Kaker” Se under på linken til det.

I dette hefte kan du lære å lage Rawfood kaker, og har du ikke prøvd ennå må du prøve. I heftet får du alle instrukser på en enkel måte. Du kan også se video av hvordan du lager en Rawfood kake.  Heftet er digitalt, og lett å orientere seg i, på flere formater, for mobil, nettbrett og PC/Mac. Du kan lese online, eller laste det ned. Du kan også laste ned egen app for å lese offline.

I heftet kan du finne denne oppskriften på en nydelig enkel vaniljesaus som passer til flere av kakene.
Her får du oppskriften: 

Vanilje saus

250 g kokoskrem (denne er tykkere enn kokosmelk)
40-60 g lønnesirup
15-20 dråper vaniljeessens (eller smak til med vaniljepulver)
1/4 ts gurkemeie pulver
1/2 ts johannesbrødkjerne mel (helsekost)

Kjør alle ingredienser i en blender til en kremet masse.
Juster med mer johannesbrødkjerne mel om sausen ikke er tykk nok

Trykk på bilde for mer informasjon om oppskriftshefte.

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!