Del dette innlegget på:

Biscotti til Jul

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Artikkelen inneholder kjøpslenke til produkt fra Caluna.

Biscotti til jul! Med krydder som gir smaken av jul. Enkel og lage – sprø, holdbar og fin julegave.

[/vc_column_text][vc_column_text]Biscotti er en tradisjonell, italiensk tørr og sprø kjeks som stammer fra Toscana der den ble laget for å ha noe holdbart i tider med uro og krise.
Biscotti betyr “dobbeltstekt” og det er slik man får den tørr og sprø . Det tar litt tid i ovnen men det er det verdt – du vil elske smaken!

Flere land har sine tradisjoner med Biscotti, og siden det er en tørr og spør kjeks er det populært å dyppe den i noe godt å drikke. Gjerne i kaffe, eller som i Toscana med en søt dessertvin: Vin Santo.

Det er mange smakskombinasjoner du kan lage. Kjennetegnet på Biscotti er gjerne grovhakkede mandler, men det er mange andre nøtter som er gode også: pistasjnøtter, hasselnøtter eller andre nøtter. Man kan bruke krydder, der kanel er mest vanlig. Revet skall av sitron eller appelsin er også nydelig. Tørket frukt er spennede, f.eks tranebær, aprikos eller rosiner.

Her får du en med litt krydder som gir smaken av jul!

Lykke til, og kos deg med baking i julen – flere oppskrifter finner du i Julehefte[/vc_column_text][vc_single_image image=”25897″ img_size=”medium” add_caption=”yes”][vc_column_text]

Biscotti til jul

Ca. 30 stk. Gluten og melkefri

4 egg

400 g mandelmel (avskallede malte mandler)
200 g kokosblomstsukker (eller rørørsukker)
50 g tørkede tranebær
150 g mandler - grovhakket
2 ss fiberhusk
1 ss bakepulver
2 ts vaniljepulver
2 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik


Slik gjør du:

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Pisk eggene lett sammen i en bolle og tilsett i det tørre.
Kna alt godt sammen til en seig deig. Er deigen veldig klissete: bruk litt mel. NB! For glutenfri - bruk glutenfritt mel.
Del deigen i tre deler, og rull de til pølser som du setter på et stekebrett dekket med bakepapir 
Klem pølsene litt flate. (ca. 1 cm tykke)

Stek i forvarmet ovn på 175 grader i 20 min.

Ta ut stekebrettet, og så skal pølsene skjæres opp i biter på skrå.
Flytt bitene over på stekebrettet/stekerist, og nå skal de stå i ovnen på 75 grader
til de er tørre og sprø. Tar ca. 3 timer!!! 
Avkjøles: enten ved at de står i ovnen mens den er skrudd av, eller ta ut og avkjøl på rist.
Oppbevares i tett boks. 
Fint å gi som julegave om du fyller opp en boks, eller kanskje har de i en celofanpose og pynter med bånd.

Flere oppskrifter i Julehefte.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”25906″][vc_gallery interval=”3″ images=”20485,20487″ img_size=”800×400″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!