London er jo trendy. Men det er denne anden fra Aker Brygge også! Lag den selv, da vel!
I London finner du hippe Hakkasan. De har nå fått en liten, mer rampete søster i Oslo: Ling Ling.
Begge restauranter posisjonerer seg som noe av det kuleste: spise ja, men kanskje mer se og bli sett…
Jeg har besøkt begge, og ja, det er kult. Spesielt Hakkasan i London. Maten er deilig, som en jo bør forvente på et dyrt sted.
Hakkasan er mest kjent for sin Crispy Duck Salad. Jeg har smakt salaten begge steder: den i London er klart bedre enn hos Ling Ling.
Men min hjemmelagde er også super – med en touch fra Jamie Oliver!
Du trenger, til to personer
1 pakke konfitert andelår
1 hjertesalat
1/2 granateple (ta ut kjernene)
1/4 agurk i tynne strimler
1 vårløk i tynne strimler
Jamie Olivers plommesaus
5-6 plommer (jeg har brukt lyse røde)
2 1/2 ss kokosblomstsukker
1 ss soyasaus
1/2 ts five spices (kinesisk krydderblanding)
Lag plommesausen først, gjerne dagen i forveien. Jeg fjernet skinnet, delte plommene i fire, og blandet dem med alle de andre ingrediensene i en høy panne.
Beregn en times tid til å få plommene møre nok til å knuses/moses.
Fyll på med vann underveis hvis blandingen blir for tykk, ellers kan sausen brenne seg.
Kutt opp alle grønnsakene slik at de er klare til du skal sette sammen retten.
Sett ovnen på 180 grader, legg andelårene i en ildfast form. Ta gjerne med en del av fettet, men spar litt til senere.
Stek lårene i ca 20 minutter.
Så river du løs kjøttet fra beina, kjøttet er mørt så det er ganske enkelt.
Varm en stekepanne, ha i fett fra andelårene.
Stek kjøttet på ganske høy varme slik at du får lett stekeskorpe.
Vend salaten i en enkel dressing av olivenolje og sitronsaft, legg denne på en tallerken sammen med agurk, vårløk og granateplekjerner.
Ha over andekjøttet, legg klatter med plommesausen (denne bør serveres lun) her og der.
Demp belysningen, søk frem Hakkasan spilleliste på nett og skru opp volumet så høyt at du ikke kan snakke med noen…
Da er du der; Hakkasan, London eller Ling Ling, Oslo.
Enjoy!