Denne oppskriften fikk jeg fra en av båtfolka på Nesoddbåten for 7 år siden. Vi er en gjeng som står ute bak på båten hele året. Vi hadde hørt så mye om denne gulasjen som opprinnelig er en oppskrift fra hans mor. Denne må bare oppleves! Smakene er helt utrolige og den passer utrolig godt til litt kalde høstkvelder.
Jeg har byttet ut poteter med andre grønnsaker med mindre karbohydrater. Dette gjør at hele kjelen med gulasj, har totalt 30g karbohydrater.
Det er MYE paprikapulver i denne retten, men det må til skal du ha en ekte Ungarsk gulasj.
Det er viktig å ikke har for sterk varme når paprikaen tilsettes, derfor tar man kjelen av varmen. Paprikaen skal smelte i den varme oljen og frigjøre aromaen, men ingenting skal bli brent, verken løk, kjøtt, eller paprika, som da vil miste all smak.
Høyrygg blir først mør, dernest seig, før den går i over i et nytt stadium, mør som fløyel. Kok gjerne suppa lenger. Den blir bare bedre og bedre.
Denne kan du fint lage en stor gryte med og fryse ned i porsjonspakker. Like god oppvarmet igjen.
Dette Trenger du:
- 1 kg kokekjøtt fra okse, høyrygg
- salt
- 2 store løk
- 3 ss olje
- 3 – 4 ss paprikapulver
- ca 5 dl vann
- 10-12 pepperkorn
- 250g stangselleri, i små terninger
- 2 gulrøtter (ca 200g), i små terninger
- 400g skrellet sellerirot, i små terninger
- 1 tomat, flådd
Slik gjør du:
- Finhakk løk og kutt kjøttet i terninger. Salt kjøttet og la det ligge og vente.
- Surr i løken i oljen på svak varme til den blir gyllen (20 minutter), ha i en skvett vann så er du sikker på at løken ikke blir brent.
- Ta kjelen av varmen og vend inn paprikapulveret. La denne smelte inn i den varme oljen. Dette frigjør aromaen i paprikan.
- Vend deretter inn kjøttet i løk/ paprika-miksen. Stek dette et par minutter, til det er kommet litt stekeskorpe på kjøttet.
- Ha i vann så det akkurat dekker kjøttet – ca 5 dl – og hel pepper. Kok opp – men ikke skum av!! – og la kjøttet småputre i 2 – 3 timer.
- Imens kjøttet koker, gjør du klar grønnsaker og kutt dem i små terninger. Forvell tomat, riv av det ytterste skinnet og finhakk.
- Ha dette i suppen den siste halvtimen, til alle grønnsaker er møre. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Du har nå laget en basis gulasj, god som noen.
Nyt et godt ketomåltid!
Om forfatteren
Jeg heter Tone Simensen og driver matbloggen ketotone.no.
Da jeg startet på Ketogent kosthold veide jeg 89 kg. Jeg hadde mange plager og trengte å gå ned i vekt. Jeg startet i mai 2019 og gikk ned 22 kg på 8 mnd. Nå i 2023, holder jeg meg fremdeles på -25 kg.
Jeg ønsker å vise at det å leve Ketogent ikke trenger å være vanskelig, og at det finne mye god mat, som er lett å lage og smaker godt.
Hvis du ønsker å vite mer om de eksogene ketonene som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta kontakt. Jeg importerer disse og har alltid på lager.
Jeg er utdannet kostholdsveileder.
Meld deg gjerne inn i min lukkede Facebook gruppe eller ta kontakt på tone@ketotone.no.
Ønsker du inspirasjon til mat, klikk deg inn på ketotone.no
Annonse: