I ayurvedisk medisin brukes denne retten spesielt for de som sliter med høy blodsukker og ønsker å holde blodsukkeret innenfor grensen.
Grønnsaken som brukes heter “Bitter melon”. Den er, som navnet tilsier, ganske bitter og må derfor tilberedes på en spesiell måte. Når man gjør det blir det imidlertid kjempegodt!
Ingredienser til en stor gryte:
- 1 kilo bitter melon (kjøpes i utenlandsbutikker)
- 6 tomater
- 2 grønne chili
- 2 hele løk
- 2 hvitløksbåter
- ca 1,5 dl Ghee til steking
- Celtic salt etter smak
- 1 ts Chili pulver
- 1,5 ss Koriander pulver
- 1 ss spisskummen
- 1 ts gurkemeie
Om forfatteren
Jeg heter Nudrat Atif Butt og er en dedikert biohacker som utforsker mulighetene for menneskelig optimalisering. Min interesse for biohacking startet på grunn av familiemedlemmer og personer i min omgangskrets som led av autoimmune sykdommer.
Den økende forekomsten av autoimmune sykdommer i min familie og nære krets vekket min nysgjerrighet. Jeg ønsket å forstå og håndtere disse sykdommene på en mer effektiv måte, og det førte meg inn i biohacking-verdenen. Gjennom intens forskning og grundig studium av biologi, genetikk, nevrovitenskap og medisin, har jeg utviklet en dyp forståelse for kompleksiteten i auto immune sykdommer og immunsystemets rolle i helse og sykdom.
Som en dedikert biohacker har jeg personlig opplevd fordelene med å inkludere ekte, høykvalitets olivenolje i mitt sunne kosthold, som består av rene økologiske råvarer som jeg tilbereder fra bunnen av.
Biohacking har ikke bare blitt en personlig reise for meg, men også en mulighet til å hjelpe andre som lider av auto immune sykdommer.
Under reisen min lærte et ordtak som jeg likte så godt. “Genetics load the gun and lifestyle pulls the trigger”
Så spis riktig, vær aktiv, få nok søvn og vær glad og nyt naturen fult ut❤️