Del dette innlegget på:

Marinert, langtidsstekt lammelår med tamarind og krydder

Denne oppskriften gir deg et saftig og smakfullt lammelår med en herlig kombinasjon av tamarind og krydder. Server det med dine favorittsideretter og nyt måltidet!

Marinert og langtidsstekt lammelår med tamarind og krydder:
 
Ingredienser:
  • 2 kg lammelår
  • 1/2 pose Tamarind paste
  • 2 hele hvitløkshoder
  • 5 ss celtic salt
  • 2 ss pepperkorn
  • 2 ss hele korianderkorn
  • 1 kopp eplecider eddik
  • 2 liter vann
  • 1 kopp sitronsaft
Instruksjoner:
Start med å lage marinaden. Bland sammen tamarind paste, finhakket hvitløk, celtic salt, pepperkorn og korianderkorn i en stor bolle.
Tilsett eplecider eddik og sitronsaft i marinaden. Rør godt for å blande alle ingrediensene.
“Poke” lammelåret med små hull ved hjelp av en kniv eller gaffel. Dette hjelper marinaden å trenge bedre inn i kjøttet.
Del det andre hvitløkshodet i fedd og putt dem inn i hullene i lammelåret.
Legg lammelåret i marinaden og sørg for at det er godt dekket av blandingen. Dekk til bollen og la kjøttet marinere over natten i kjøleskapet.
Neste dag, ta lammelåret ut av marinaden og la det nå romtemperatur i en times tid før steking.
 
Forvarm ovnen til 150 grader.
Legg lammelåret i en ildfast form. Hell 1/2 liter av marinaden over kjøttet.
Dekk lammelår med bananblader og stek i ovnen på i nederste rille med en bake plate dekket over seg i 6-7 timer, eller til kjøttet er mørt og saftig. Du kan av og til helle litt mer marinade over lammelåret under stekingen.
Når lammelåret er ferdig stekt, la det hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver og serverer.

Om forfatteren

Jeg heter Nudrat Atif Butt og er en dedikert biohacker som utforsker mulighetene for menneskelig optimalisering. Min interesse for biohacking startet på grunn av familiemedlemmer og personer i min omgangskrets som led av autoimmune sykdommer.

Den økende forekomsten av autoimmune sykdommer i min familie og nære krets vekket min nysgjerrighet. Jeg ønsket å forstå og håndtere disse sykdommene på en mer effektiv måte, og det førte meg inn i biohacking-verdenen. Gjennom intens forskning og grundig studium av biologi, genetikk, nevrovitenskap og medisin, har jeg utviklet en dyp forståelse for kompleksiteten i auto immune sykdommer og immunsystemets rolle i helse og sykdom.

Som en dedikert biohacker har jeg personlig opplevd fordelene med å inkludere ekte, høykvalitets olivenolje i mitt sunne kosthold, som består av rene økologiske råvarer som jeg tilbereder fra bunnen av. 

Biohacking har ikke bare blitt en personlig reise for meg, men også en mulighet til å hjelpe andre som lider av auto immune sykdommer.
Under reisen min lærte et ordtak som jeg likte så godt. “Genetics load the gun and lifestyle pulls the trigger”

Så spis riktig, vær aktiv, få nok søvn og vær glad og nyt naturen fult ut❤️

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!