Hamburger med hamburgerbrød tror du kanskje er vanskelig å lage når man spiser keto? Det er det ikke.
Det finnes mange varianter av keto hamburgerbrød man kan lage. Her har jeg laget cloudbread. Flere i familien min synes dette definitivt er det beste hamburgerbrødet 🙂
keto hamburger med cloudbread og tilbehør er nok ganske mye mer mettende enn en vanlig hamburger med brød. Skulle ikke forundre meg om du ikke klarer å spise opp alt.
Jeg har også mer krydrede hamburgere som jeg lager, men da gjerne uten like mye tilbehør. Denne hamburgeren er helt enkel. Det er tilbehøret her som gjør forskjellen.
Jeg fokuserer på riktig ingredienser og at alt er laget fra bunnen. Det er noe av det viktigste for meg, og kun rene produkter.
NB! det brukes 2 cloudbread på hver hamburger.
Dette Trenger du:
Hamburger:
- 600g kjøttdeig, 14%
- salt og pepper
- 4 tykke skiver ost
Cloudbread:
- 4 egg, Large fra rosa eske Kiwi
- 130 g philadelfiaost
- 3/4 ts salt
- 3/4 ts bakepulver
- 1 ss fiberhusk
Hamburgerdressing:
- 2 dl seterrømme
- 0,5 dl majones
- 2 ss ketchup uten tilsatt sukker
- 1 ts pølsesennep
- 1 ts sriracha chili saus
- 1 ss finhakket sjarlottløk
- 1 ss finhakket sure agurker
- 0,5 ts salt
- 1 ts svart pepper
- 1 ss finhakket dill (kan sløyfes)
- liten skvis sitron
Coleslaw:
- 1 dl rømme
- 2 ss majones
- 2 ss rød paprika
- 1 grønn chili, finhahhet
- 50 g rød løk, finhakket
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1,5 ts dijon sennep
- 400 g kål
- 1 fedd hvitløk, finhakket
Forslag til tilbehør:
- isbergsalat, eller annen type
- rødløk
- cherrytomater
- ketchup uten tilsatt sukker
- hamburgerdressing
- bacon
- avokado
- jalapenoost på tube
Slik gjør du:
Hamburgere:
- Del kjøttdeigen i 4 like emner. Pensle med litt olje. Krydre med salt og pepper.
- Grill disse på grillen til ferdig. Ønsker du ost på tar du det på helt til slutt. La hvile.
Cloudbread:
- Sett ovnen på 150 grader.
- Separér eggehvite og plomme.
- Pisk eggehviter helt stive.
- Pisk eggeplommer med resten av ingrediensene og vend forsiktig inn i den stive eggehviten.
- Fordel med skje utover bakepapir. 8 stk blir dette, 2 stk til hver hamburger.
- Stek ca 25 min på midterste rille til de er lys gyllne.
- Ta ut og legg på rist.
Dressing:
- Bland sammen ingrediensene, smak til og sett til side.
Coleslaw:
- Finhakk løk, chili og hvitløk.
- Finriv kålen eller snitt kålen fint.
- Bland alle de andre ingrediensene og tilsett løk, chili, hvitløk og kål.
Stek opp noen skiver bacon og nyt hamburgeren din 🙂
Om forfatteren
Jeg heter Tone Simensen og driver matbloggen ketotone.no.
Da jeg startet på Ketogent kosthold veide jeg 89 kg. Jeg hadde mange plager og trengte å gå ned i vekt. Jeg startet i mai 2019 og gikk ned 22 kg på 8 mnd. Nå i 2023, holder jeg meg fremdeles på -25 kg.
Jeg ønsker å vise at det å leve Ketogent ikke trenger å være vanskelig, og at det finne mye god mat, som er lett å lage og smaker godt.
Hvis du ønsker å vite mer om de eksogene ketonene som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta kontakt. Jeg importerer disse og har alltid på lager.
Meld deg gjerne inn i min lukkede Facebook gruppe eller ta kontakt på tone@ketotone.no.
Ønsker du inspirasjon til mat, klikk deg inn på ketotone.no
Annonse: