Del dette innlegget på:

Høstens beste eplekake (glutenfri)

Med en base av mandelmel, er denne kaken et sunnere alternativ uten å gå på kompromiss med smaken. Honningen og krydderne som kanel, kardemomme og allehånde, legger til en eksotisk vri og en unik aroma som fanger sjelen til høsten.

Totalt sett er denne kaken et sunnere alternativ til tradisjonelle eplekaker takket være bruk av rene og naturlige ingredienser og sesongens epler, samt begrensning av raffinert sukker.

Ingredienser:

  • 6 egg
  • 1/4 dl olivenolje
  • 1 ss Ghee (klarnet smør)
  • 2-3 ss honning
  • 1/4 ts kanel
  • 1/4 ts allehånde
  • 1/2 ts kardemomme
  • Et lite knippe nellik
  • Et lite knippe salt
  • Ca. 1/2 dl kokosmelk
  • 3 – 4 dl fettredusert mandelmel
  • 2 ts natron

Fremgangsmåte:

  • Pisk eggene og honningen til det blir en luftig krem. Tilsett deretter olivenolje og ghee, og bland alt godt sammen.
  • Tilsett alle de tørre ingrediensene (kanel, allehånde, kardemomme, nellik, salt) og bland forsiktig.
  • Rør inn kokosmelken gradvis til du får en jevn kakedeig.
  • Skjær eplene i fine, tynne skiver, og pynt toppen av kaken med dem.
  • Stek kaken på nederste rille i en forvarmet ovn på 180°C i ca. 35 til 45 minutter, eller til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Halvveis under stekingen legg en bakeplate over kaken slik at den ikke blir for brun på toppen.
  • Dryss gjerne ekstra kanel på toppen og pynt med mandelskiver.

Fettredusert eller mandelmel med fett?

Personlig synes jeg at fettredusert mandelmel er best til å gi kaken et ekte “kakeaktig” resultat. Fettredusert mandelmel blir veldig likt hvetemel i konsistens. Du kan selvfølgelig blande 50/50. Det fungerer også bra.
 
Jeg savnet en skikkelig god “hvetemelskake” etter at jeg la om kostholdet og fant ut at fettredusert mandelmel gir best resultat. 
Med denne oppskriften kan man nesten ikke smake forskjell på om det er hvetemel eller mandelmel i kaken.
De som tåler laktose kan piske fløte og kremost fra for eksempel Änglamark og Røros og spise det med kaken. Da får du godt med fett.
 
Håper det smaker 🙂

Om forfatteren

Jeg heter Nudrat Atif Butt og er en dedikert biohacker som utforsker mulighetene for menneskelig optimalisering. Min interesse for biohacking startet på grunn av familiemedlemmer og personer i min omgangskrets som led av autoimmune sykdommer.

Den økende forekomsten av autoimmune sykdommer i min familie og nære krets vekket min nysgjerrighet. Jeg ønsket å forstå og håndtere disse sykdommene på en mer effektiv måte, og det førte meg inn i biohacking-verdenen. Gjennom intens forskning og grundig studium av biologi, genetikk, nevrovitenskap og medisin, har jeg utviklet en dyp forståelse for kompleksiteten i auto immune sykdommer og immunsystemets rolle i helse og sykdom.

Som en dedikert biohacker har jeg personlig opplevd fordelene med å inkludere ekte, høykvalitets olivenolje i mitt sunne kosthold, som består av rene økologiske råvarer som jeg tilbereder fra bunnen av. 

Biohacking har ikke bare blitt en personlig reise for meg, men også en mulighet til å hjelpe andre som lider av auto immune sykdommer.
Under reisen min lærte et ordtak som jeg likte så godt. “Genetics load the gun and lifestyle pulls the trigger”

Så spis riktig, vær aktiv, få nok søvn og vær glad og nyt naturen fult ut❤️

Del dette innlegget på:

Sykdommer/Tilstander

Caluna Nyhetsbrev

Få de siste nyheter og oppdateringer innen helse!