Visste du at det er mye mindre karbohydrater i spisskål enn i vanlig kål? Det er 0,9g/100g i spisskål, mens i vanlig kål er det hele 6g/100g. Det vil si at det er mer enn 6 ganger så mye i vanlig kål!
Dessuten koker spisskål fortere, så du blir ferdig med å lage retten på under 30 minutter. Den kan fryses og varmes opp igjen, så egentlig kan du lage en god porsjon nå og ta opp når du trenger i jula.
Dette Trenger du:
- 1 middels stor rød spisskål, 600g
- 2ss smør eller ghee
- 1 stjerneanis
- 3 allehånde, knust (kan sløyfes)
- 4 nellikspiker
- 1 liten, tynn kanelstang
- 50g bringebær, gjerne frosne fra Eldorado
- 1ss Finesse bakesukker
- 1ts salt
- 1ts pepper
Slik gjør du:
- Del opp kålen i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin.
- Ha ghee og kål i en gryte og stek denne til kålen faller litt sammen.
- Tilsett de andre ingrediensene og kok på middels varme, mens du rører jevnlig.
- Kok til kålen er mør. Tar ca 20-25 minutter.
- Smak den til.
Hvis du skal bruke den med en gang, server den.
Hvis du skal fryse ned, avkjøl
Om forfatteren
Jeg heter Tone Simensen og driver matbloggen ketotone.no.
Da jeg startet på Ketogent kosthold veide jeg 89 kg. Jeg hadde mange plager og trengte å gå ned i vekt. Jeg startet i mai 2019 og gikk ned 22 kg på 8 mnd. Nå i 2023, holder jeg meg fremdeles på -25 kg.
Jeg ønsker å vise at det å leve Ketogent ikke trenger å være vanskelig, og at det finne mye god mat, som er lett å lage og smaker godt.
Hvis du ønsker å vite mer om de eksogene ketonene som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta kontakt. Jeg importerer disse og har alltid på lager.
Meld deg gjerne inn i min lukkede Facebook gruppe eller ta kontakt på tone@ketotone.no.
Ønsker du inspirasjon til mat, klikk deg inn på ketotone.no
Annonse: