Disse kjeksene smaker nydelig til tomatsuppe eller som en sunn snack!
Oppskriften er delt med oss av Nudrat Atif Butt.
Du trenger:
- 1 1/4 kopp (180g) Cassavamel (fra økoland)
- 1/4 kopp (24g) linfrømel ( kan sløyfes)
- 1/2 teskje Himalayasalt
- 1/2 teskje spiskummen
- 1/4 teskje natron
- 3 teskjeer tørket oregano eller gressløk (til salte kjeks) eller 3 teskjeer lønnesirup (til søte kjeks)
- 6 ss (78g) olivenolje
- 8 ss (108g) vann
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 135° grader og legg et bakebrett med bakepapir.
I en bolle blander du cassavamel, linfrømel, salt, spiskummen, natron, og valgfri tørket urt eller lønnesirup hvis du vil ha søt smak. Bland godt for å sikre jevn fordeling av ingrediensene.
Tilsett olivenolje og vann i de tørre ingrediensene. Bland til en myk deig dannes. Hvis deigen virker for tørr, kan du tilsette en spiseskje vann om gangen til den samler seg.
Legg deigen mellom to ark bakepapir og form den til en firkant. Bruk en kjevle til å rulle deigen så tynn som mulig samtidig som du opprettholder jevn tykkelse.
Fjern det øverste laget med bakepapir og bruk en skarp kniv eller pizzakutter til å skjære deigen i ønsket kjeksformer og størrelser.
Forsiktig overfør bakepapiret med den utskårne deigen til det forberedte bakebrettet. Hvis du foretrekker det, kan du også separere kjeksene litt på bakebrettet for å sikre jevn steking og sprøhet.
Stek kjeksene i den forvarmede ovnen i ca. 40 minutter, eller til de begynner å bli gyllenbrune og sprø.
Fjern bakebrettet fra ovnen og la kjeksene avkjøles helt på brettet. De vil fortsette å bli sprø mens de avkjøles.
Når kjeksene er helt avkjølt, kan du oppbevare dem i en lufttett beholder. Jeg syntes det smaker ekstra godt til tomatsuppe eller som en sunn snack alene!
Du kan gjerne justere smaker og krydder etter eget ønske.
Ekstra tips!
Barna her hjemme like å ha salsa sauce inn i den tørre blandingen istedet for vann.
Det er barnas favoritt!
Om forfatteren
Jeg heter Nudrat Atif Butt og er en dedikert biohacker som utforsker mulighetene for menneskelig optimalisering. Min interesse for biohacking startet på grunn av familiemedlemmer og personer i min omgangskrets som led av autoimmune sykdommer.
Den økende forekomsten av autoimmune sykdommer i min familie og nære krets vekket min nysgjerrighet. Jeg ønsket å forstå og håndtere disse sykdommene på en mer effektiv måte, og det førte meg inn i biohacking-verdenen. Gjennom intens forskning og grundig studium av biologi, genetikk, nevrovitenskap og medisin, har jeg utviklet en dyp forståelse for kompleksiteten i auto immune sykdommer og immunsystemets rolle i helse og sykdom.
Som en dedikert biohacker har jeg personlig opplevd fordelene med å inkludere ekte, høykvalitets olivenolje i mitt sunne kosthold, som består av rene økologiske råvarer som jeg tilbereder fra bunnen av.
Biohacking har ikke bare blitt en personlig reise for meg, men også en mulighet til å hjelpe andre som lider av auto immune sykdommer.
Under reisen min lærte et ordtak som jeg likte så godt. “Genetics load the gun and lifestyle pulls the trigger”
Så spis riktig, vær aktiv, få nok søvn og vær glad og nyt naturen fult ut❤️