Fårikål er norges nasjonalrett, og med rette!! Kombinasjonen av lam og kål, kokt så lenge at kålen har tatt smak av kjøttet er SÅ GODT!!
Siste torsdag i September er det Fårikålens dag. Hvorfor ikke lage en stor porsjon til helgen?
Denne retten blir laget på mange måter. Noen bruker hvetemel mellom lagene, andre koker den 1-2 timer. Jeg har aldri gjort noen av disse tingene. Jeg liker kålen godt kokt og kjøttet skal falle av bena. Den er gjerne best 2. dagen 🙂
Så er det dette med kålen, da… Vanlig hodekål har jo 5,7g karbohydrater /100g. Det tilsier på denne retten hele 114g!! og igjen 23g pr person!! Det er jo mer enn hele dagsbehovet!
Spisskål derimot har bare 0,7g / 100g. Det utgjør 14g på hele denne retten!! og 2,8g pr person 🙂 🙂 Det er MYE bedre!!!
Dette Trenger du:
- ca 2 kg kjøtt av lam
- 2ss olivenolje
- 1ss salt
- 1,5ss hel svart pepper
- 2 kg spisskål
- 2dl vann (kokende)
Slik gjør du:
Stekt lam:
Legg lammet med fettsiden opp i en ildfast form og smør det inn med olje. Salt det med 1/3 av saltet + 1ss av pepperen.
Stek på 220 grader i 30 minutter
Legg det over i en kjele. Kok opp litt vann i en tekanne og hell i formen og forsøk å få med all kraften over i kjelen. Bruk gjerne en slikkepott. Sett på lokk og la småkoke i 1 time.
Del spisskålen i gode biter. Det er viktig at de ikke blir for små, for da koker kålen fortere i stykker. Ha gjerne stilken på.
Ha kålen over kjøttet, hell over resten av salt og pepper og kok 1 time. Rør i kjelen slik at kjøtt og kål blander seg og kok 1,5t til.
Den er nå klar til å spises.

Om forfatteren
Jeg heter Tone Simensen og driver matbloggen ketotone.no.
Da jeg startet på Ketogent kosthold veide jeg 89 kg. Jeg hadde mange plager og trengte å gå ned i vekt. Jeg startet i mai 2019 og gikk ned 22 kg på 8 mnd. Nå i 2023, holder jeg meg fremdeles på -25 kg.
Jeg ønsker å vise at det å leve Ketogent ikke trenger å være vanskelig, og at det finne mye god mat, som er lett å lage og smaker godt.
Hvis du ønsker å vite mer om de eksogene ketonene som setter deg i ketose innen 59 minutter, ta kontakt. Jeg importerer disse og har alltid på lager.
Meld deg gjerne inn i min lukkede Facebook gruppe eller ta kontakt på tone@ketotone.no.
Ønsker du inspirasjon til mat, klikk deg inn på ketotone.no
Annonse: